Zomer-, Foto-, Fietszoektocht in de Mandel- en Leiestreek

Snel naar:

 

Voor het 10de jaar op rij bieden we u een zomerfotozoektocht per fiets aan met een parcours in de Mandel- en Leiestreek. Dit jaar loopt het traject rondom Waregem met een doorsteek naar het centrum. De tocht van 24 km lang loopt langs de bijzonderste bezienswaardigheden van Waregem (centra Sint-Eloois-Vijve, Gaverke, Biest, watermolen, Amerikaans kerkhof, Karmel, hippodroom, Pand, voetbalstadion, markt, mooiste natuurplekje Pasar Zulte, en nog veel meer). De start en aankomst is op het Sint-Elooisplein te Sint-Eloois-Vijve. Met deze zoektocht wil Pasar Sint-Baafs-Vijve een aangename, actieve, leerrijke en sportieve zomerse vrijetijdsbesteding bezorgen. Dit jaar zagen misschien veel mensen hun gewone vakantievooruitzichten in het water vallen door de coronacrisis. Voor deze mensen kan deze zoektocht wel nog een mogelijkheid zijn om hun vakantie 2020 toch nog de zo nodige vakantiegenoegens te bezorgen. En meedoen is ... meer en gezond bezig-zijn, toeristische bezoekjes, aangenaam meedoen aan de prijskamp, veel (de weg en foto's) zoeken en het gebruik van je gezond verstand om de vragen op te lossen.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats?
zaterdag 27 juni 2020 - 11:00 tem maandag 31 augustus 2020 - 23:45
Praktische info

Tijdens je boven beschreven fietstocht moet je genieten van de omgeving, de aanwezige natuur en cultuur, maar vergeet ondertussen niet te werken aan je zoektochtopdrachten. Dit houdt in dat je de wegbeschrijving volgt en ondertussen ook de plaatsen moet herkennen van de 25 foto's die je meekrijgt in je deelnamepakket. Op de gevonden herkenningspunten los je telkens een wedstrijdvraag op met gegevens die je op die plaats dient te vinden. Al wie zijn antwoordblad tijdig (ten laatste op 31 augustus 2020 om 23:45) indient in de bus van de Pasar-zoektochtorganisator (Hubert Goemaere, Leiestraat 9, 8710 Sint-Baafs-Vijve) neemt deel aan de prijskamp voor vele waardevolle prijzen. Voor deze fietszoektocht zijn aanvankelijk een 30-tal prijzen voorzien, zoals 3 reischeques, troostprijzen voor ieder 25ste in het klassement (grote flessen cava) en dan nog vele keuzeprijzen (keukentoestellen, ontspannings- en reisbenodigdheden, ...). Daarbij, hoe meer inschrijvingen we ontvangen, hoe meer bijkomende prijzen er nog vallen te winnen.

Voor de afhandeling heb je een grote vrijheid. Je kiest zelf wanneer (binnen de zoekperiode) je de tocht doet, met wie (alleen, met familie of vrienden) en of je die in één dag of in meerdere halve dagen afhandelt. Je moet je wel houden aan de op dat moment geldende coronamaatregelen die de overheid ons oplegt. In deze tijd zijn nog vele activiteiten, zoals sport- en ontspanningsactiviteiten, culturele en feestelijke evenementen, beperkt in hun organisatiemogelijkheden, maar een zoektocht kan doorgaan als we (deelnemers en organisatie) rekening houden en voldoen aan de coronamaatregelen (mondmasker in openbare plaatsen, afstandregels, aandacht voor risicovolle deelnemers, enzovoort.). Dus, deze zoektocht kan voor veel mensen na de 'Blijf in je kot'periode een welgekomen gelegenheid zijn om weer te genieten van het buitenleven, van de nodige beweging en de contacten. Daarbij kan deze zoektocht voor veel mensen die hun geplande vakantieverblijf in het water zagen vallen een welgekomen gelegenheid zijn om de vakantieperiode alsnog op een aangename en sportieve wijze door te brengen.

Wetenswaardig is dat er naast deze fietsfotozoektocht ook nog een wandelfotozoektocht (4 km) loopt met een afaonderlijk parcours (Wielsbeke), opdrachten, prijskamp en prijzenpot. Eventueel kan deze wandeltocht gecombineerd worden met deze fietstocht. Trouwens als je de 2 tochten bestelt geniet je van een korting (zie verder).

De prijsuitreiking gebeurt op een speciale bijeenkomst waarop voor beide zoektochten achtereenvolgens de prijzen worden uitgereikt. Meer gegevens vind je op de aparte websitepagina (Pijsuitreiking).

 

Waar vindt de activiteit plaats?
België
Lokaal of vertrekplaats
Gratis parking aan kerk
Sint-Elooisplein 2
8793 Sint-Eloois-Vijve (Waregem)

Deelname-informatie

Deelnemers
150 - 250
Deelnameprijs leden
€10.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 10.00
Deelnameinformatie

Om deel te nemen moet je ingeschreven zijn. Dit gebeurt, niet zoals vorige jaren door afhaling van de documenten bij de organisator thuis, maar door online aanvraag en door bankoverschrijving van het deelnamebedrag. Deze nieuwe manier komt er door de coronamaatregelen (beperking contacten via deelnamformulieren en cashbetalingen). Je leest best eerst het reglement (2 bladzijden). Je vindt bovenaan deze pagina 2 links om de 2 bladzijden te openen. Als je inschrijft verklaar je je akkoord met dit reglement.Onderaan deze pagina vind je een link om een inschrijfformulier te openen. Vul het volledig in en klik op 'Verzenden'. Zo beschikken wij over je inschrijf- en contactgegevens. Best schrijf je dan meteen je deelnemingsgeld over want slechts nadat wij het bedrag ontvangen hebben bezorgen we je de deelnemingsbladen per e-mail. De bladen dien je zelf af te drukken of te laten afdrukken. Op het inschrijfformulier geef je met een keuzevakje op aan wat je wenst deel te nemen: 1) Fietszoektocht (€10); 2) Wandelzoektocht (€7); 3) Zowel fiets- als wandelzoektocht (€15). Het deelnamegeld schrijf je over op bankrekening BE13 7775 5183 9039 van Pasar SBV.

Als je inschrijft voor meerdere personen vul dan voor elk een apart inschrijfformulier in. Vul dan ook bij de overschrijving van het deelnamebedrag onder 'Mededeling' de namen in voor wie je inschrijft. 

Contactpersoon

Contactpersoon
Goemaere Hubert
hubert.goemaere@telenet.be
0468 105 880
Georganiseerd door

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!