Bezoek aan 'De Krook'

DE TRANSFORMATIE VAN DE WAALSE KROOK
Bezoek aan de bibliotheek. Van leerlooiers tot gloeikousjes, van textielfabrieken tot hippe cafés, van Wintercircus tot de bibliotheek van de 21ste eeuw. We verkennen het verleden en de toekomst van de site van de Waalse Krook, gekneld tussen Schelde en Walpoortstraat. In 2017 verrees in Gent de Krook, een nieuw centrum voor kennis, cultuur en economie. Er kwam een nieuwe bibliotheek– een plaats voor leren, ontmoeting en beleving – en een Centrum voor Nieuwe Media. Het futuristische gebouw is een landmark binnen Gent, een monument om fier op te zijn. Maar wat wil dat precies zeggen, een bibliotheek van de 21ste eeuw? Tijdens de wandeling zal onze gids deze vraag concreet beantwoorden door in de bibliotheek op verkenning te gaan en op een aantal plekken precies aan te geven op welke manier de nieuwe ideeën zijn geïncorporeerd in het gebouw. Maar de Waalse Krook is meer dan een bibliotheek alleen. Ook een ander groot gebouw in dezelfde wijk krijgt een welverdiende facelift. In het gerenoveerde Wintercircus wordt ruimte voorzien voor ontmoeting, wonen, kantoren, handel, horeca en een nagelnieuwe state-of-art concertzaal. De hele buurt tussen de Walpoortbrug, de Ketelvaart, de Nederschelde, de Lammerstraat en het begin van de Sint-Pietersnieuwstraat wordt grondig aangepakt, waardoor deze van oudsher verloederde stadswijk plots bovenaan menig ‘must see’-lijstje zou moeten staan!

Praktisch: de rondleiding duurt 1,5 tot 2 uur.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
dinsdag 6 november 2018 - 14:00
Praktische info

Afsraakplaats aan de centrale bibliotheek van Gent ((hoek Lammerstraat: Kuiperskaai).

We verzamelen om 13u50 zodat het bezoek STIPT kan starten om 14u00.

Betaling ENKEL via overschrijving op rekeningnummer (IBAN): BE09 8904 1402 7757 BIC begunstigde: VDSPBE91 Tennisstraat 17 9920 Lovendegem.

Er kunnen maximaal 25 deelnemers aan deze wandeling deelnemen. Inschrijving uiterlijk 26 oktober 2018 bij Monique De Muynck Tennisstraat 17 9920 Lovendegem Telefoon 09 372 77 02.
U kan ook een mailtje sturen naar: robert.depoorter@skynet.be

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Oost-Vlaanderen

Deelname-informatie

Deelnemers
15 - 25
Deelnameprijs leden
€7.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 8.00
Deelnameinformatie

Prijs voor gegidste rondleiding met afsluitend drankje inbegrepen

Contactpersoon

Contactpersoon
Monique De Muynck
Robert.Depoorter@skynet.be
09 372 77 02
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!