Dadizele en de rode draad

Dadizele en de rode draad    van 10 tot 13 oktober 2019

 

Van donderdag 10 tot zondag 13 oktober nemen wij jullie graag mee naar Dadizele, een landelijk dorp in West-Vlaanderen. We gaan er wandelend en fietsend op ontdekking. Ook verschillende bedrijven in de omliggende gemeenten komen aan bod.

De enorme basiliek ter verering van Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen uit 1857 is er het oriëntatiepunt. Reeds vanaf de 14de eeuw komen bedevaarders naar Dadizele om tot Maria te bidden. Nu nog vinden jaarlijks heel wat pelgrims hun weg naar de basiliek. Vooral tijdens de maand mei en tijdens de novene van 8 tot 16 september is het er zeer druk.

We bezoeken Mariënstede, een dienstverleningscentrum voor volwassen mensen met een beperking. Er wordt brood gebakken, kaas gemaakt, chocolade verwerkt, getuinierd, dieren verzorgd en zoverder ... We worden er rondgeleid door de bewoners.

Old Leghem in Ledegem is een museum over de 14-18-luchtvaart. Er zijn meer dan 20 vliegtuigen op schaal tentoongesteld. We krijgen een persoonlijke rondleiding van de eigenaar Rik Foulon die al meer dan 20 jaar bezig is met modelvliegtuigen uit de Eerste Wereldoorlog.

Bloemen- en plantenkwekerij De Nachtwaker in Moorslede is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby van Geert Bonte. Hij ging van hobbykweker en -verzamelaar tot eigenaar van een planten- en bloemenkwekerij. Er bestaan zo'n 2300 soorten fuchsia's, waarvan hij er zelf 400 kweekt. Voor een wandeling in de tuin is het een beetje laat op het jaar, maar we krijgen een uitgebreide blik achter de schermen van zijn bedrijf.

Vanheede Environment Group is een milieubedrijf in Rumbeke dat gespecialiseerd is in afvalbeheer en innovatieve milieutechnieken. Het bedrijf haalt gevaarlijk en niet-gevaarlijk afval op om het te verwerken tot grondstoffen en hernieuwbare energie. Per grote uitzondering kunnen wij er met jullie op bedrijfsbezoek. We zullen er in primeur de totaal nieuwe PMD-verwerkingslijn in werking zien.

We sluiten het weekend af in Floralux. Floralux gaat er prat op dat ze het grootste en goedkoopste tuincentrum van Belgie zijn. We zijn er zo dichtbij dat we niet kunnen weerstaan aan de verleiding om er eens binnen te wippen ... en in deze tijd van het jaar is de kerstmarkt al volop aan de gang.

Op donderdagavond zitten we gezellig samen in Gasthof D'Hoeve.

Op zaterdagavond eten we er samen.
Menu: - Soep
  - Varkensgebraad op z'n Normandisch,

     groentengarnituur en kroketjes
  - Taart en koffie

Tot in Dadizele, we kijken uit naar jullie komst.
Lieve, Marie-Paule, Paul en Julien.

 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
donderdag 10 oktober 2019 - 12:15 tem zondag 13 oktober 2019 - 15:15
Praktische info

Parking: Gasthof D'Hoeve - Kleppestraat 82, 8890 Dadizele

Gps-coördinaten: N 50°51'02.7'' E 003°06'24.1''

Aankomst: We verwachten jullie op donderdag 10 oktober vanaf 11 uur. De eerste activiteit start om 13.30 uur. Bezoek Mariënstede om 14 uur.

Niet vergeten: goede stapschoenen en fiets voor de verplaatsingen tijdens het weekend.

Er is bij alle bezoeken parkeermogelijkheid voor enkele motorhomes.

Telefoonnummers tijdens het weekend: Lieve: 0477 52 81 89 / Marie-Paule: 0486 38 82 70

Deelnameprijs: € 53 per persoon, etentje en bezoeken inbegrepen.

Inschrijvingen: bij Marie-Paule vanaf woensdag 10 juli, telkens na 19 uur, op het gsm nummer 0486 38 82 70, met vermelding van aankomst in de voormiddag of avond.

Betaling: we verwachten de betaling, na vooraf ingeschreven te hebben, ten laatste op maandag 2 september 2019 (latere inschrijvers betalen zo vlug mogelijk na inschrijving) op rekening:
IBAN: BE35 7340 3844 3937 / BIC: KREDBEBB van Zwervers Leuven - 3000 Leuven - met de vermelding 'Dadizele en de rode draad + plaatnummer motorhome'.

 

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie West-Vlaanderen
Lokaal of vertrekplaats
Gasthof D'Hoeve
Kleppestraat 82, 8890 Dadizele
8890 Dadizele (Moorslede)

Deelname-informatie

Deelnemers
30 - 50
Deelnameprijs leden
€53.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 53.00

Contactpersoon

Contactpersoon
Demuynck Lieve
muyncske@hotmail.com
0477/52 81 89

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!