'Gruuten' uit Gent van 22 tot 25 maart 2018

Dit is het eerste weekend in 2018 dat Zwervers Leuven organiseert. En het wordt een lang weekend, want het begint reeds op donderdagavond. We nemen niet alleen een kijkje in het centrum van Gent, maar fietsen ook door de Gentse haven. ‘Stora enso’ is een van de bedrijven die we bezoeken. Deze onderneming vervaardigt kranten- en magazinepapier op basis van 100% gerecycleerd papier. Naast continue productverbetering, focussen zij op recyclage en het ontwikkelen van hernieuwbare energie. Langs de kade zien we oude zeereuzen aangemeerd. De afgeschreven schepen liggen klaar voor de schroot. Bij Galloo gebeurt de scheepsafbraak. Van een schip wordt er 98 % gerecycleerd en wordt vakkundig omgezet, klaar voor hergebruik in de metaalindustrie. Galloo is een van de belangrijkste recyclagebedrijven van ferro- en non-ferrometalen in West-Europa en is de enige permanent vergunde scheepsafbraakwerf in België. Tussendoor gaan we ook nog een stukje eten in ‘Het Restaurant’. Dat is een sociaal tewerkstellingsproject van vzw Ateljee. Zij stellen mensen te werk die omwille van verschillende redenen geen job vinden in het gewone arbeidscircuit omdat ze kort geschoold zijn, langdurig werkloos of geconfronteerd worden met een psychosociale problematiek. Ateljee wordt deels gesubsidieerd, het andere deel is van de inkomsten uit de eigen werking. Daags nadien varen we op 4 waterlopen: de Leie, de Schelde, de Lieve en de Ketelvaart. Deze rondvaart biedt u verrassend veel bezienswaardigheden: o.a. Het Belfort, de Sint Baafskathedraal, het Gravensteen, de oude vismijn, de Chinese theehuisjes, het oud justitiepaleis, de opera, het indrukwekkend Groot Vleeshuis en zoveel meer …Iets minder rustig gaat het er aan toe in de Boxing Club Gent Golden Gloves. Door de jaren heen heeft de club veel bokskampioenen in verschillende gewichtsklassen voortgebracht en wordt er getraind door de bokskampioenen van morgen. Naast wedstrijd- en recreatieboksen houdt de club zich ook bezig met het promoten van de Olympische bokssport in België. Door middel van individuele begeleiding en evenementen zorgt de club ervoor jong en oud kennis te laten maken met deze sport, waarin het niet draait om slaan en vechten maar om respect en discipline. Voor de vrijwilligers is er eventueel een korte bokstest. De keuze van gegidste wandelingen in Gent is groot, heel groot! Maar de onze viel op ‘Door Pikant Gent’ of anders gezegd ‘op zwier langs de meisjes van plezier’. De begrippen van‘het oudste beroep ter wereld’ komen hier perfect aan bod. Bezoeken doen we zoveel mogelijk met de fiets, maar kan ook gedeeltelijk met motorhomes.

Voorwaarden - hoogtevrees, het dragen van een pacemaker dienen op voorhand doorgegeven te worden - elke deelnemer brengt 1 à 2 kg oud papier mee - stevige en gesloten schoenen zonder naaldhakken - op verschillende sites zijn geen dieren toegelaten

Opgelet: lozen is niet mogelijk 

Tot in Gent!

Tine, Marie-Louise, Luc en Willy

 

 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
donderdag 22 maart 2018 - 16:00 tem zondag 25 maart 2018 - 16:30
Praktische info

Parking: P + R Parking Galveston, Hurstweg 8, 9000 Gent

Gps-coördinaten:   N51.074374° O3.721578° of N 51°4’27.7464” O3°43’17.6808”

Aankomst: We verwachten jullie op donderdag 22 maart vanaf 16 uur. ’s Avonds start de eerste activiteit om 19 uur. Daarna gezellig samenzijn in de cafetaria van Boxing Club Gent Golden Gloves.

Inschrijven: kan vanaf 8 januari, telkens na 18 uur bij Tine en LucVan Damme op nummer 016/20 18 72.Opgelet het aantal personen is beperkt!!!     Vermelden bij inschrijving:- keuze vlees, vis of vegetarisch- Hoogtevrees en/of dragen van een pacemaker- Al dan niet in het bezit zijn van de kaart 65+ van busmaatschappij‘De Lijn’.

Deelnameprijs: € 45 per persoon, maaltijd, parking en bezoeken inbegrepen.

Betaling: we verwachten de betaling, na vooraf ingeschreven te hebben, ten laatste op 28/2/2018 (latere inschrijvers betalen zo vlug mogelijkna inschrijving) op rekening:IBAN: BE35 7340 3844 3937 / BIC: KREDBEBB van Zwervers Leuven- 3000 Leuven met vermelding ‘Gent + nummerplaat motorhome’

Telefoonnummers tijdens het weekendMarie-Louise: 0475/80 41 45 of Tine 0485/84 17 12

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Oost-Vlaanderen

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€45.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 45.00

Contactpersoon

Contactpersoon
DE WIT MARIE-LOUISE

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!