Kampeerrondreis Moezel

Tijdens onze vakantie reizen wij van de Saar langs de Moezel naar de Rijn door het lieflijke landschap van dit zonnige wijngebied. Wij volgen met de fiets en motorhome in de voetstappen van de Romeinen die 2.000 jaar geleden al in de ban waren van deze streek en er de wijnstokken introduceerden.

Programma

Dag 1 maandag 18 juni: aankomst aan de oevers van de Saar op de motorhomeplaats Am Saarufer in Saarburg – welkomstdrink.

Dag 2 dinsdag 19 juni: wij wandelen naar Saarburg (1 km) voor een gegidst bezoek aan de klokkengieterij Mabilon en de burchtruïne; in de  namiddag voert de gids ons door het mooie stadje Saarburg; wijnavond Am Saarufer.

Dag 3 woensdag 20 juni: verplaatsing naar Reisemobilpark Treviris in Trier. Onderweg bezoeken we met gids het Freilichtmmuseum Roscheider Hof.

Dag 4 donderdag 21 juni: we fietsen (of nemen de bus) naar Trier (4 km). In de voormiddag maken we een rondrit met het toeristisch treintje. ’s Namiddags staat er een gegidst bezoek aan Trier op het programma  met de Porta Nigra, het Dreikönigenhaus, de middeleeuwse Hauptmarkt met de Sankt Gangolfkirche, de Romeinse paleisaula, de basilica van keizer Constantijn, het rococopaleis van de keurvorsten, de Dom met Der Heiligen Rock en de keizerlijke thermen met de onderaardse gangen.

Dag 5 vrijdag 22 juni: verplaatsing naar Wehlen bij Bernkastel-Kues. Onderweg varen we met de replica van een Romeins wijnschip, De Stella Noviomagi. In de namiddag met de fiets (of motorhome) naar Bernkastel-Kues (4  km) voor een rondrit door de stad met het toeristisch treintje.  Hollandse barbecue.

Dag 6 zaterdag 23 juni: met de fiets (of motorhome) naar de wijnstad  Traben-Trarbach langs de Moezelfietsroute (19 km). In de voormiddag gegidst bezoek aan de onderaardse wijngangen met degustatie. In de namiddag bezoeken we met gids Das Brückentor en de Jugendstilhuizen.

Dag 7 zondag 24 juni: verplaatsing naar de motorhomeparking nabij Cochem. Rondleiding met gids in de Reichsburg. Aansluitend flaneren we door de stad. Wijnavond en aansluitend diner.

Dag 8 maandag 25 juni: verplaatsing naar de Azurcamping vlakbij Koblenz, waar Moezel en Rijn samenvloeien. Tijdens de verplaatsing bezoeken we met gids het sprookjeskasteel Burg Eltz.

Dag 9 dinsdag 26 juni: vandaag gaan we naar Koblenz. We nemen de veerpont aan de camping. We bezoeken het monument voor keizer Wilhelm I aan het Deutsches Eck. Met de kabelbaan gaan we  over de Rijn voor een bezoek aan de vesting Ehrenbreitstein. Vrije namiddag in winkelparadijs Koblenz of bezoek aan het paleis van de keurvorsten. ’s Avonds afscheidsdiner.

Dag 10 woensdag 27 juni: einde van onze tiendaagse.

Bij de bezoeken die we tijdens onze verplaatsingen afleggen is er in principe voldoende parkeergelegenheid voor de motorhomes. Bij de bezoeken die we met de fiets afleggen, kun je als alternatief met het openbaar vervoer of eigen motorhome rijden. Je krijgt de nodige info bij de briefings.

Wij worden (meestal) vergezeld van Nederlandstalige gidsen.

 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
maandag 18 juni 2018 - 14:00 tem woensdag 27 juni 2018 - 12:00
Praktische info

Inschrijven kan vanaf maandag 30 april om 19 uur op het nummer 03/294 37 39.  

Er kunnen maximaal 15 motorhomes mee.

 

 

Waar vindt de activiteit plaats
Duitsland
Lokaal of vertrekplaats
motorhomeplaats Am Saarufer in Saarburg te Duitsland
. .
. .

Deelname-informatie

Deelnemers
20 - 30
Deelnameprijs leden
€259.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 269.00
Deelnameinformatie

Deelnameprijs op basis van twee personen per motorhome € 259 per persoon

een alleenreizende betaalt € 279.  

Niet Pasarleden: + € 10.

Inbegrepen: motorhomeplaatsen en elektriciteit, verblijfstaksen, 2 diners, welkomstdrink, twee wijnavonden, twee rondritten in toeristentreintje, degustatie op dag 6, bezoeken, gidsen en entreegelden zoals vermeld in het programma, drankje tijdens de briefings, uitgebreide deelnemersbrochure digitaal én op papier.

Niet inbegrepen: motorhomeplaats op dagen 2 en 3: je kunt op motorhomeparking Treviris alleen individueel betalen (€ 10 per installatie per nacht + elektriciteitsverbruik) – drank bij de gezamenlijke maaltijden.

 

 

Contactpersoon

Contactpersoon
Stynen Jan
jan.stynen@pandora.be
0494/41 19 57
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!