Paling en kreken, Meetjesland ism campervrienden.be

Dit weekend heeft de bedoeling om ons inzicht te schaffen in deze mooie streek maar ons tevens ook culinair met paling te verwennen. Deze uitstap is voor ons uitgewerkt en begeleid door de campervrienden. Campervrienden zijn net als de Teuten een camperclub binnen de Pasar afdelingen en door goede relaties worden er uitstappen uitgewisseld (in 2019 hebben we voor hun de uitstap in Hamont tussen de asperges gedaan) 

Programma Vrijdag:

om 15uur is er een fietstocht voorzien van +/- 30km met tussenstop. Om 19u30 bieden wij u een welkomstdrink aan op de camperplaats. Een leuke kans om met alle deelnemers kennis te maken.

Programma Zaterdag:

We vertrekken al vroeg met de fiets voor een korte rit van +/- 7km naar restaurant Polderzicht in Sint-Jan-in-Eremo. Daar worden we ontvangen met koffie en boterkoeken. Vervolgens doen we een bezoek aan Provinciaal Domein de Boerekreek en aan het historisch kerkje van Sint-Jan-De-Doper. ’s Middags is er een waar paling festijn, te beginnen met een aperitief met een hapje, 3 soorten paling à volonté met frietjes en/of brood en omkaderd met 2 glazen witte wijn en spa op tafel. Op verzoek kan u ook de keuze maken voor varkenshaasje. Het geheel wordt vervolgens afgerond met koffie en zoetigheden. In de namiddag maken we een wandeling in de oostpolderkreek met gids voor palingvangst. Afsluiten doen we deze uitstap met een streekbiertje en een palinghapje.

Programma Zondag:

Vertrek met de fiets naar Watervliet. Dan is er een sneukelwandeling gepland onder leiding van ‘Paster Sies’. Hij schotelt ons verrassende verhalen over de streek voor. Na de verschillende sneukelplekjes bezocht te hebben en uiteraard ook geproefd, fietsen we terug naar de camping en kunnen aldaar omstreeks 14uur het weekend afsluiten.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
vrijdag 15 oktober 2021 - 12:00 tem zondag 17 oktober 2021 - 14:00
Praktische info

Info camping:

Camping De Soetelaer in Sint-Margriete is een comfortabele en rustig gelegen camping op de boerenbuiten. Elke plek is uitgerust met 6 Amp./230Volt stroomaansluiting, riolering en stromend drinkbaar water. Wifi is aanwezig. Honden zijn toegestaan op de camping tegen meerprijs. Tevens zijn er wasmachine, wastafels, vaatwas en douches met warm water doorlopend beschikbaar in de sanitaire voorzieningen. Ook beschikken zij over viswater en een jeu de boules terrein

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Oost-Vlaanderen
Lokaal of vertrekplaats
Camping De Soetelaer
Sint-Margrietepolder 2
9981 Sint-Margriete (Sint-Laureins)

Deelname-informatie

Deelnameinformatie

Minimaal aantal deelnemers: 15 campers

Maximaal aantal deelnemers: 25 campers

Prijs voor dit weekend (camper met 2 personen) : 225€

Prijs voor dit weekend (camper met 2 personen, niet pasar lid): 250€

Meer/Minder prijs voor extra persoon: 75€

Meerprijs per hond: 6€

Inbegrepen in de deelname prijs: • Pasar leden: lichamelijke ongevallen + BA – verzekering •

Niet Pasar leden: lichamelijke ongevallen verzekering

Contactpersoon

Contactpersoon
Leo Peeten
leo.peeten@icloud.com
0475 42 94 50
Georganiseerd door
In samenwerking met

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!