Wat zullen we drinken, drie dagen lang

Wat zullen we drinken, drie dagen lang?  van 30 augustus tot 1 september 2019

 

Om de grote vakantie af te sluiten, willen we jullie mee nemen naar Wezemaal. Dit dorp, vroeger gekend als bedevaartsoord is nu het centrum van de Hagelandse wijn.

Op zaterdag 31 augustus 2019 worden, na 15 succesvolle edities, de Wezemaalse wijnfeesten georganiseerd, een traditie uit de eerste helft van de negentiende eeuw. Wezemaal was toen gekend als wijndorp. Tijdens de wijnfeesten worden de Hagelandse wijnboeren uitgenodigd om hier een wijnstandje op te bouwen. Wij gaan mee genieten van de sfeer en natuurlijk ook een aantal wijnen proeven.

Wezemaal is een deelgemeente van Rotselaar. Wie Rotselaar zegt, denkt natuurlijk aan de Java koffie. We gaan op ontdekkingstocht door de fascinerende wereld van de koffie, doorlopen het hele koffieproces, van het selecteren van groene koffie over het verwerkingsproces, tot het verpakken. Koffie branden en proeven blijkt een echte kunst te zijn. En natuurlijk zullen ook wij de koffie proeven!   

We bezoeken de molen van Rotselaar, een veelzijdig en duurzaam project op een historische site. De site heeft een waterkrachtcentrale en is bewoond door negen huishoudens. Elke week wordt er brood gebakken. Wij vernemen alles over de lange geschiedenis van dit complex. Hier drinken we zelfgemaakt biofruitsap.

En tot slot gaan we naar Werchter, ook een deelgemeente van Rotselaar. Werchter is onlosmakelijk verbonden met 'Rock Werchter'. Enthousiaste gidsen zullen ons inwijden in de historiek van Rock Werchter. We maken een wandeling naar het gloednieuwe 'Festival Park Werchter' waar we de 'North West Walls', het kunstproject van Arne Quinze, te zien krijgen.

In het 'Jack Op'-museum leggen de gidsen ons met plezier het rijke verleden van het Werchterse bier uit. Het bezoek wordt beëindigd met een frisse Jack-Op, een studentenbier dat tot een 50-tal jaar geleden gebrouwen werd in het gebouw waar we ons dan bevinden.

Daar sluiten we dan ook het weekend af.

De omgeving van Wezemaal is een echt natuurgebied. We proberen om ons zoveel mogelijk met de fiets te verplaatsen. Er is telkens plaats voor enkele motorhomes.

We zijn te gast op het terrein van Simone en Maurice en mogen hier op zaterdagavond barbecueën. Ronny en Josephine zullen een groot barbecue-stel mee brengen en zorgen dat er vuur is. Wij vragen aan iedereen om zelf het nodige vlees mee te brengen, zodat 'elk wat wils' mogelijk is. Zorg ook zelf eventueel voor wat groentjes en drank.

Met dank aan Simone en Maurice voor het openstellen van hun terrein en het mee voorbereiden van dit weekend en natuurlijk ook aan Josephine, Ronny, Fran en Guido voor de barbecue en de tenten.

Tot in Wezemaal,

Marie-Paule, Gilberte en Julien

 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
vrijdag 30 augustus 2019 - 12:00 tem zondag 1 september 2019 - 15:00
Praktische info

Parking: Camping Olivierstraat 25 in 3111 Wezemaal

Gps-coördinaten: N50°57'12.47"  E4°45'15.14"

Opgepast! De gps kan u langs twee kanten sturen. Om geen problemen te krijgen neem je best volgende route:

Centrum Wezemaal aan de lichten inslaan, in de Langestraat, richting Rotselaar. Daar neem je de tweede straat rechts, de Olivierstraat. Hier staat een teken 'doodlopende weg', maar dat is niet zo. Rij er gerust in tot aan de parking.

Gps-coördinaten inrit Olivierstraat vanaf Langestraat: N50°57'10.56"  E4°45'03.62"

Aankomst: we verwachten jullie op vrijdag 30 augustus 2019 vanaf 11 uur en voor 13.30 uur of na 17 uur. De eerste activiteit start om 13.40 uur.

Niet vergeten: fiets

Telefoonnummers tijdens het weekend: Marie-Paule: 0486/38 82 70 - Gilberte: 0476/88 64 04

Inschrijvingen: bij Marie-Paule vanaf maandag 8 juli, telkens na 19 uur, op het gsm nummer 0486 38 82 70, met vermelding van aankomst in de voormiddag of avond.

Betaling: we verwachten de betaling, na vooraf ingeschreven te hebben, ten laatste op maandag 5 augustus 2019 (latere inschrijvers betalen zo vlug mogelijk na inschrijving) op rekening: IBAN: BE35 7340 3844 3937 / BIC: KREDBEBB van Zwervers Leuven - 3000 Leuven
met de vermelding 'Wezemaal + plaatnummer motorhome'.

 

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Vlaams-Brabant
Lokaal of vertrekplaats
Camping
Olivierstraat 25 in 3111 Wezemaal
3110 Rotselaar

Deelname-informatie

Deelnemers
30 - 50
Deelnameprijs leden
€36.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 36.00

Contactpersoon

Contactpersoon
Van Damme Marie-Paule
mp_vandamme@hotmail.com
0486/38 82 70

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!