De Slag om Grolle in Groenlo

De Spaanse vlag wappert op de kerktoren in Grolle (Groenlo). Kinderen spelen een spelletje op straat, handelaren pingelen over de prijs van hun waren, een vat bier wordt aangeslagen, varkens draaien aan het spit. Alles lijkt rustig…totdat het bericht komt dat het Staatse leger onder leiding van Prins Frederik Hendrik nadert. Paarden galopperen over het veld, kanonnen bulderen, musketten worden afgevuurd en de re-enactors trekken ten strijde. Grolle is in staat van beleg. Verwonder je over dit bijzonder fantastische schouwspel, ervaar het authentieke 17e eeuwse leven in de veste, beleef de Slag om Grolle mee en waan je in 1627!

Alle straten, pleinen, gebouwen en mensen ademen 1627. Er zijn legerkampementen, markten, kraampjes etc….. Gewoon fantastisch!!!

Het hoogtepunt van de dag ligt in de late namiddag als op een omwalde weide (omgetoverd tot strijdtoneel) van enkele hectaren de strijd echt en in alle hevigheid losbarst. Terwijl er echte kanonnen bulderen leveren de cavaliers slag met het voetvolk. Ongeveer 1200 figuranten in uniformen van toen strijden er tussen de rook en het luide wapengekletter.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 19 oktober 2019 - 07:30
Praktische info

Terug naar huis om 19 uur.

Inschrijven uiterlijk 28 september

Waar vindt de activiteit plaats
Nederland
Lokaal of vertrekplaats
Parking De Wal
Wal
3930 Hamont

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€30.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 34.00

Contactpersoon

Contactpersoon
Toon Duisters
antoon.duisters@telenet.be
011/448493
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!