LEVENSLOOP-GENT 2019

LEVENSLOOP – GENT – 27 & 28 april 2019
Team Pasar-Mariakerke 24 uur solidair in de strijd tegen kanker

Volgens recente cijfers zal naar schatting 1 op de 4 Belgen een of andere vorm van kanker ontwikkelen tijdens zijn levensloop. Ondanks deze zorgwekkende cijfers, blijven de Belgen optimistisch en hebben ze vertrouwen in medische en farmaceutische innovatie. 64% van de Belgen denkt dat onderzoekers de komende decennia doeltreffende behandelingen zullen ontwikkelen om kanker te overwinnen.

Heel veel mensen worden rechtstreeks of onrechtstreeks geconfronteerd met deze vreselijke ziekte. Iedereen kent wel iemand die tegen de ziekte vecht, die de strijd gewonnen heeft of helaas ook soms verloren heeft. Gezinsleden, familie, vrienden, kennissen, collega's. Mensen met wie wij samenwerken, professioneel of in het verenigingsleven.

Acties en campagnes voor en rond kanker tonen aan dat dit thema niemand onberoerd laat. Onder het motto: ‘Hoop op een wereld waar het leven het haalt van kanker’, slaan de vrijwilligers van Pasar-Mariakerke de handen in elkaar voor de campagne Levensloop Gent 2019, op 27 & 28 april op het domein Blaarmeersen in Gent.

Samen met andere teams, lossen teamleden elkaar af tijdens een 24 uur durende estafette (za.15u- zo.15u). Op de Blaarmeersen is er een kort en een langer wandel-/loopparcours voorzien.

Via giften, sponsoring en de verkoop van “Gentse neuzen” zullen wij geld inzamelen. Geld dat zal worden gebruikt voor innoverend kankeronderzoek, de overlevingskansen van kankerpatiënten te vergroten, of om de levenskwaliteit van de patiënt te verhogen, tijdens en na zijn gevecht tegen kanker.

Breng ons op 27 of 28 april een bezoekje in de pop-up vzw Kollekasteel-tent op de Blaarmeersen en supporter mee voor Team Pasar-Mariakerke, in een gezellig kader, bij een drankje en een hapje, tijdens een leuke babbel, een spelletje kaart, pietjesbak of een ander gezelschapsspel. Er is de klok rond animatie voorzien voor klein en groot met optredens, een kinderdorp, enz.

LEVENSLOOP SLEUTELMOMENTEN

 • Za. 27/4 – 15u00  Openingsceremonie
 • Za. 27/4 – 21u30  Kaarsenceremonie & fakkeltocht
 • Zo. 28/4 – 14u30  Slotceremonie

Wat is Levensloop?

Levensloop is een feestelijk evenement voor alle leeftijden. Het draait helemaal rond solidariteit en fondsenwerving voor de strijd tegen kanker. Het Gentse gemeenschapsleven komt gedurende 24u samen om:

 • mensen die kanker overleefden of er nog tegen vechten, te vieren en in de bloemetjes te zetten;
 • mensen te herinneren die aan kanker overleden zijn;
 • als gemeenschap op te staan en samen de strijd op te nemen tegen kanker.

Teams lossen elkaar 24 uur lang af, tijdens een estafette rond een parcours. Hiervoor laten ze zich sponsoren. Er staat telkens minstens 1 persoon van het team op de piste. Levensloop is geen competitie!

De 24 uur symboliseren het voortdurend gevecht van patiënten en hun naasten tegen de ziekte.

Ons Pasar team rekent op uw bereidwillige medewerking en uw financiële steun.

 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 27 april 2019 - 15:00 tem zondag 28 april 2019 - 16:00
Waar vindt de activiteit plaats
België
Lokaal of vertrekplaats
Blaarmeersen
Blaarmeesen
9000 Gent

Deelname-informatie

Deelnameinformatie

Toegang is gratis

Contactpersonen

Contactpersoon
DEMEESTER CHRIS
Chrisd@telenet.be
092272759
In samenwerking met
VZW Kollekasteel

 

 

Extra contactpersonen
Contactpersoon:
CATRY FERNAND
fernand.catry@telenet.be
093294224

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

 • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
 • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
 • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
 • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
 • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!