TOERISTISCHE FOTO- EN VIDEOVOORSTELLING OVER DE KLEINE SUNDA EILANDEN, DE CAMARGUE, DE PROVENCE EN BEAUNE IN BOURGONDÏE

Ten oosten van Bali strekt zich een archipel uit van honderden kleine en merkwaardig gevormde eilanden, die gezamenlijk de Kleine Sunda eilanden worden genoemd. Deze regio vormt de zuidoostelijke grens van Indonesië.

We bezoeken traditionele dorpen met houten woningen en hoge rieten daken die opgesteld staan langs de centraal gelegen offerplaatsen. De gastvrije bewoners dragen ivoren armbanden, kleurrijke oorringen  en halskettingen met slagtanden van roofdieren. Ze bleven  trouw aan hun eigen cultusgebruiken die gebaseerd zijn op voorouderverering.

Op het eiland Flores ontdekken we prachtige koraaltuinen met ontelbare felgekleurde tropische vissen. We beklimmen er de mytische Kelimutu-vulkaan en we gaan fietsen in Ruteng aan de voet van de Ranaka-vulkaan. De Manggarai-bevolkingsgroep heeft er rijstvelden ingedeeld die lijken op reusachtige spinnenwebben.

Daarna volgt een schitterende oversteek naar Komodo National Park waar baaien, kliffen, kapen en eilandjes met witte zandstranden elkaar voortdurend afwisselen. Onderweg worden we begroet door speelse dolfijnen en op het grillige eiland Komodo staan we oog in oog met enkele angstaanjagende Komodo varanen.

Tenslotte bezoeken we het eiland Lombok waar we de imposante Rinjani-vulkaan en de cultuur van de Sasak-bevolking ontdekken. 

Realisatie: Benny Engels

Er is ook een pauze voorzien waar u een hapje aangeboden krijgt.

Na de pauze een film over 2 mooie streken in Frankrijk, de Camargue, de Provence en tot slot de stad Beaune in Bourgondïe.

Realisatie: Paul De Dycker

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
vrijdag 15 maart 2024 - 19:30
Praktische info

Inschrijven is nodig (hapjes) tot 10 maart op volgende adressen: Eddy Groenwals, Karel Van Hoeylandtlaan 6, Temse, tel. 03/ 711 18 18, Paul De Dycker, Cauwerburg 124, Temse, tel.: 03/771 40 58, of bij Erik Meersman, Philippe Saveryslaan 33, Temse, tel.: 03/771 43 04 of email: monique.bolle@skynet.be

VRIJDAG 15 MAART 2024 OM 19U30 IN CM. HUIS AMELBERGA, OEVERSTRAAT 9, TEMSE

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Oost-Vlaanderen
Lokaal of vertrekplaats
CM-Huis Amelberga
Oeverstraat 9
9140 Temse

Deelname-informatie

Deelnemers
10 - 100
Deelnameprijs leden
€4.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 4.00

Contactpersoon

Contactpersoon
De Dycker Paul
paul.de.dycker@telenet.be
037714058
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!