Dia vertoning: Een kampeerreis door Spanje in de winter

Net als vorig jaar brengen wee ook dit jaar 2 wintermaanden door in Spanje en net als vorig jaar beginnen we onze reis op de mooie camping van Peniscola. Van  daaruit bezoeken we de omgeving  van deze mooie stad aan de kust met onder andere de Delta van de Ebro met zijn mooie natuurreservaat en  rijstvelden. We trekken ook de bergen van het binnenland in om het bergachtig gebied van El Maestrazgo te doorkruisen

Vanuit Catral gaat de reis  verder in Zuidelijke richting om ook daar het mooie binnenland van de Spaanse Costa's te ontdekken.  Daarvan is een bezoek aan de Serra de Espuna een pracht rondrit, evenals het bezoek aan de streek rond Novelda met zijn speciale kathedraal.

Vanuit de buurt van Velez Malaga bezoeken we ook hier het veelal onbekende achterland van Malaga en Torre del Mar. Met oa.  de Monytes de Malaga en de bergen in de buurt van Sierras de Tejeda y Almijara. En het mooie en moeilijk te vinden Achebuchal met een rijke geschiedenis.

Olivera, in de buurt van Ronda, is de volgende verblijf plaats. Met een mooi uitzicht op de stad verblijven we hier 14 dagen om de streek te verkennen. Natuurlijk bezoeken we de stad van de stierenvechters, Ronda en de mooie omgeving. De zeer mooie Sierra de Grazalema doorkruisen we langs verschillende kanten.

Op de terugweg houden we nog enkele dagen halt in Aranjuez om de Koninklijke paleizen en tuinen te bezoeken.

En ergens in het Noorden ontdekken we een mooi verlaten Cisrterciencer klooster van Monasterio de Viruella. Een mooie afsluiter van een zoektocht naar onbekende dingen in Spanje.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
maandag 10 december 2018 - 20:00
Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Antwerpen
Lokaal of vertrekplaats
Cafetaria Parochiecentrum
Wommelgemsesteenweg 34
2110 Wijnegem - Antwerpen

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€0.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 0.00

Contactpersoon

Contactpersoon
Walter Gijselinckx
walter.gijselinckx@gmail.com
033539038
In samenwerking met
0

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!