Onvoltooide Sintfonie

Nadat reisauteur en onverdroten Nicolaasvorser Herman Cole in 2017 De Zaak van Sinterklaas had afgerond, bleef de bisschop van Myra en Bari hem achtervolgen: ze wandelden samen op de oevers van de Maas en van de Elbe, ze kruisten elkaar van de Bodensee tot in de Golf van Biskaje.

In Cole’s literair-toeristische Sintsdagavond 2018 begeleidt de auteur ons in de beweging ‘Andante con fuoco’ o.a. naar het interneringskamp voor Belgische soldaten in het Nederlandse Harderwijk en leest Sinterklaas-fragmenten uit het oorlogsdagboek van advocaat Henri Picard, die daar tot 4 december 1918 vertoefde. Het ándere deel ‘Recitativo spiritoso’ is gul gevuld met fraai geïllustreerde nieuwe reisverhalen …. We gaan mee op stap naar Amsterdam en Bilbao, naar Fribourg en Küssnacht. Bij dat alles is een vleugje vrolijke muziek niet uitgesloten.

Na afloop gooit de Winkel van de Sint aan de overkant van de straat zijn deuren even open en nippen we aan een mijtertje Sinterklaasbier van Brouwerij Boelens.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
dinsdag 20 november 2018 - 20:00 tem 23:00
Praktische info

Meer info op www.dezaakvansinterklaas.eu en op www.stadvandesint.be - Beperkt aantal plaatsen - Op voorhand inschrijven aub

 

 

 

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Oost-Vlaanderen
Lokaal of vertrekplaats
Salons
Stationsstraat 85
9100 Sint-Niklaas

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€0.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 0.00

Contactpersoon

Contactpersoon
Herman COLE
nicolemus@dezaakvansinterklaas.eu
-
In samenwerking met
Boekhandel 't Oneindige Verhaal

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!