Pasar : Reizen op niveau. Sfeervolle reisreportage over het Griekse vasteland.

Geen enkel land in Europa zal je zo dicht bij de grondslagen van onze beschaving brengen.  Over gans Griekenland zijn er archeologische sites te vinden : stille, verminkte, maar toch trotse getuigen van een zo groots verleden.  Tegelijk word je getroffen door de moderne bedrijvigheid, die in het drukke bruisende Athene zijn hoogtepunt vindt.  De zorgeloze Griek straalt een beklijvende hartelijkheid uit, en in de stadjes en dorpjes kabbelt het leven rustig verder, rondom de overal aanwezige Byzantijnse kerkjes, parels van Oost-Europese architectuur.

Het land heeft talloze invallen moeten verwerken, zowel vanuit het westen als vanuit het oosten, maar die brachten ook een schat aan cultuurrijkdommen mee.  Een stukje oosten in het westen, zo zou je het kunnen stellen voor dit door zon en zee omspoelde ruwe bergland.

We worden doorheen dit fascinerende land gegidst door Jan en Rita Thienpont-Vanden Branden, in een adembenemend mooie audio-visuele montage (2x45 min., met tussen een pauze).

Inschrijvingen/reservaties : er dient niet vooraf ingeschreven te worden, maar een melding van jullie komst op e-mail wordt geapprecieerd (pasar.wortegem.petegem@gmail.com)

Wij zorgen voor een cultureel hoogstaande avond, die zowel de fervente reisliefhebber als de zoekers naar de wortels van onze beschaving ontegensprekelijk zal weten te bekoren.  Griekenland is nu eenmaal een land om van te houden!

Na het bekijken van deze reportage en het mee mogen rondtrekken in dit fascinerende land, zingt het binnen ongetwijdeld in je : Griekenland, 's agapo.  Griekenland, ik hou van je!

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
vrijdag 22 maart 2019 - 20:00 tem 23:00
Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Oost-Vlaanderen
Lokaal of vertrekplaats
CC Schoolke
Moregemplein 28
9790 Wortegem-Petegem

Deelname-informatie

Deelnemers
0 - 80
Deelnameprijs leden
€3.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 5.00
Deelnameinformatie

Deelname : standaardprijs : 5 euro p.p. - voordeeltarief voor leden van Pasar (mits voorlegging Pasarpas) : 3 euro p.p.

Contactpersoon

Contactpersoon
Jozef De Frene
jozef@defrene.com
056/681384
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!