TOERISTISCHE VIDEO-EN FOTOVOORSTELLING OVER BREDA, BEIEREN EN MYANMAR,

everbeek
Deze activiteit is voorbij
2 minuten leestijd

Stadsbezoek Breda 2018 en Beieren: Antoine De Craecker

Videovoorstelling van het stadsbezoek van vorig jaar naar Breda van Pasar Temse en kampeervakantie in Beieren. In Beieren starten we aan de voet van de “Zugspitze”, de hoogste alpentop van Duitsland. We bezoeken “Garmisch-Partenkirchen, en zijn schilderachtige huizen gelegen aan de voet van de Zugspitze  De prachige “Elbsee, één van de mooiste bergmeren van Beieren. Het bekende “Oberammergau”, de “Plansee en Reutte” in Tirol en “Fussen”. De “Walchen- en Kochelsee” met aanpalend, de prachige Benidiktijnenabdij. Daarna bezoeken we de beroemde “Wieskirche” (het mooiste kerkje van Beieren). “Ehrwald” in Tirol, eveneens gelegen aan de Zugspitze. De “Alpspitze” een gondelbaan, die naar de Alp- en Zugspitze gaat. Daarna de zweefbaan naar de top van de Zugspitze, en eindigen nogmaals aan de “Elbsee” waar onze vakantie eindigt.

Pauze: tijd voor een lekker hapje

Myanmar: Benny Engels

Fotovoorstelling van Myanmar, één van de meest authentieke bestemmingen van Azië. Een land met een arme - jarenlang militair onderdrukte - maar lieve bevolking. Een natie met duizend jaar oude tradities, verbazingwekkend mooie landschappen en prachtig cultureel erfgoed. We bezoeken het wondermooie Shwedagon tempelcomplex van Yangon en maken een boottocht op de Dokthawaddy rivier met bezoek aan enkele primitieve nederzettingen.

Via een onvergetelijke treinreis over de duizelingwekkende Gokteikbrug belanden we in Mandalay met zijn sloppenwijken, kleurrijke markten, oogverblindende tempels en het weelderige koninklijke paleis. In de voormalige koningssteden Amarapura, Sagaing en Inwa  zien we hoe duizenden kloosterlingen gedisciplineerd in rijen aanschuiven voor de dagelijkse voedselbedeling.

In de uitgestrekte vlakte van Bagan dwalen we door de grootste verzameling tempels, kloosters, pagodes, ruïnes en stoepa’s ter wereld. 

Een tweedaagse trekking door prachtig berglandschap voert ons langs thee-, gember- en sinaasappelplantages. We overnachten er in een hoek van de zolder bij een gastvrij gezin en we helpen bij de verzorging van de olifanten .

Na een bezoek aan Kakku, een woud van stenen pagoden, eindigen we deze trip met een verblijf in een paalwoning op het Inle Lake waar het Intha-volk een unieke  manier van leven op het water ontwikkeld heeft.

  • lezing of congres van een reisverslag
  • Avontuur
  • Cultuur

Praktische info

Deze activiteit is voorbij.
locatie
beginuur
19h30
leden: €3.00 niet-leden: €3.00

deel Activiteit

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer