TOERISTISCHE VIDEO-EN FOTOVOORSTELLING OVER BREDA, BEIEREN EN MYANMAR,

Stadsbezoek Breda 2018 en Beieren: Antoine De Craecker

Videovoorstelling van het stadsbezoek van vorig jaar naar Breda van Pasar Temse en kampeervakantie in Beieren. In Beieren starten we aan de voet van de “Zugspitze”, de hoogste alpentop van Duitsland. We bezoeken “Garmisch-Partenkirchen, en zijn schilderachtige huizen gelegen aan de voet van de Zugspitze  De prachige “Elbsee, één van de mooiste bergmeren van Beieren. Het bekende “Oberammergau”, de “Plansee en Reutte” in Tirol en “Fussen”. De “Walchen- en Kochelsee” met aanpalend, de prachige Benidiktijnenabdij. Daarna bezoeken we de beroemde “Wieskirche” (het mooiste kerkje van Beieren). “Ehrwald” in Tirol, eveneens gelegen aan de Zugspitze. De “Alpspitze” een gondelbaan, die naar de Alp- en Zugspitze gaat. Daarna de zweefbaan naar de top van de Zugspitze, en eindigen nogmaals aan de “Elbsee” waar onze vakantie eindigt.

Pauze: tijd voor een lekker hapje

Myanmar: Benny Engels

Fotovoorstelling van Myanmar, één van de meest authentieke bestemmingen van Azië. Een land met een arme - jarenlang militair onderdrukte - maar lieve bevolking. Een natie met duizend jaar oude tradities, verbazingwekkend mooie landschappen en prachtig cultureel erfgoed. We bezoeken het wondermooie Shwedagon tempelcomplex van Yangon en maken een boottocht op de Dokthawaddy rivier met bezoek aan enkele primitieve nederzettingen.

Via een onvergetelijke treinreis over de duizelingwekkende Gokteikbrug belanden we in Mandalay met zijn sloppenwijken, kleurrijke markten, oogverblindende tempels en het weelderige koninklijke paleis. In de voormalige koningssteden Amarapura, Sagaing en Inwa  zien we hoe duizenden kloosterlingen gedisciplineerd in rijen aanschuiven voor de dagelijkse voedselbedeling.

In de uitgestrekte vlakte van Bagan dwalen we door de grootste verzameling tempels, kloosters, pagodes, ruïnes en stoepa’s ter wereld. 

Een tweedaagse trekking door prachtig berglandschap voert ons langs thee-, gember- en sinaasappelplantages. We overnachten er in een hoek van de zolder bij een gastvrij gezin en we helpen bij de verzorging van de olifanten .

Na een bezoek aan Kakku, een woud van stenen pagoden, eindigen we deze trip met een verblijf in een paalwoning op het Inle Lake waar het Intha-volk een unieke  manier van leven op het water ontwikkeld heeft.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
vrijdag 29 maart 2019 - 19:30
Praktische info

VRIJDAG 29 MAART 2019 OM 19U30 IN CM-HUIS AMELBERGA, OEVERSTRAAT 9 TE TEMSE

Inschrijven is nodig (hapjes) tot 21 maart op volgende adressen: Eddy Groenwals, Karel Van Hoeylandtlaan 6, Temse, tel. 03/ 711 18 18, Paul De Dycker, Cauwerburg 124, Temse, tel.: 03/771 40 58, of bij Erik Meersman, Philippe Saveryslaan 33, Temse, tel.: 03/771 43 04

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Oost-Vlaanderen
Lokaal of vertrekplaats
CM- Huis Amelberga
Oeverstraat 9
9140 Temse

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€3.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 3.00

Contactpersoon

Contactpersoon
De Dycker Paul
paul.de.dycker@telenet.be
03/771 40 58
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!