Operette : De Tsarewitsch

Deze activiteit is voorbij
2 minuten leestijd

Een hoogtepunt uit het zilveren tijdperk van de Weense operette !

Hierin wist Franz Lehàr de indringende, melancholische en gevoelige sfeer van de Russische cultuur op te roepen. Met onder andere 'Es steht Ein Soldat am Wolgastrand', 'Einer wird kommen', 'Hab nur dich allein', en vele andere...

Het verhaal : Aljoscha, de Tssarewitsch, de zoon van de Tsaar, leidt een streng en sober leven. Met name heeft hij verboden dat ooit een vrouwelijk wezen zijn vertrekken mag betreden. Omdat het echter de bedoeling is dat hij ooit trouwt, acht men het verstandig hem met een vrouw in contact te brengen. Door een list lukt dat. De danseres Sonja treedt als jongen verkleed in het paleis op en weet de aandacht van Aljoscha te trekken. Als ze bij hem in zijn kamer komt merkt hij dat ze een vrouw is. Zijn aanvankelijke woede hierover verandert al snel in genegenheid. Ze ontmoeten elkaar daarna geregeld en er ontstaat oprechte liefde. Op een gegeven moment wordt het wenselijk geacht dat Sonja verdwijnt, men heeft immers voor Aljoscha een bruid gevonden. Aljoscha's oom vraagt Sonja de Tsarewitsch te vertellen dat zij een losbandig leven lijdt zodat hij haar zou verstoten. Aanvankelijk gelooft Aljoscha dit verhaal maar hij komt er al snel achter wat de bedoeling is. Samen vluchten ze naar Napels, waar ze worden ontdekt door de oom. Hij herinnert er de Tsarewitsch aan zijn plicht jegens het vaderland maar Aljoscha is niet zinnens naar Rusland terug te keren. Wanneer echter de plotselinge dood van de Tsaar, zijn vader, wordt gemeld wordt hij terug in Rusland verwacht. Zal hij kiezen voor het vaderland of de liefde van Sonja ?

  • Theatervoorstelling
  • Cultuur
Heist-Op-Den-Berg

Praktische info

Deze activiteit is voorbij.
locatie

CC Zwaneberg
Cultuurplein 1
2220 Heist-Op-Den-Berg
België

beginuur
20h00
aantal deelnemers
3-55
leden: €35.00 niet-leden: €35.00
nuttige informatie voor deelnemers

De deelnameprijs bevat inkom en reservatie van een zéér goede plaats.

Een plaatsje kan voorzien worden door je deelname te bevestigen voor 1 oktober 2022.

deel Activiteit

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer