Operette : De Tsarewitsch

Een hoogtepunt uit het zilveren tijdperk van de Weense operette !

Hierin wist Franz Lehàr de indringende, melancholische en gevoelige sfeer van de Russische cultuur op te roepen. Met onder andere 'Es steht Ein Soldat am Wolgastrand', 'Einer wird kommen', 'Hab nur dich allein', en vele andere...

Het verhaal : Aljoscha, de Tssarewitsch, de zoon van de Tsaar, leidt een streng en sober leven. Met name heeft hij verboden dat ooit een vrouwelijk wezen zijn vertrekken mag betreden. Omdat het echter de bedoeling is dat hij ooit trouwt, acht men het verstandig hem met een vrouw in contact te brengen. Door een list lukt dat. De danseres Sonja treedt als jongen verkleed in het paleis op en weet de aandacht van Aljoscha te trekken. Als ze bij hem in zijn kamer komt merkt hij dat ze een vrouw is. Zijn aanvankelijke woede hierover verandert al snel in genegenheid. Ze ontmoeten elkaar daarna geregeld en er ontstaat oprechte liefde. Op een gegeven moment wordt het wenselijk geacht dat Sonja verdwijnt, men heeft immers voor Aljoscha een bruid gevonden. Aljoscha's oom vraagt Sonja de Tsarewitsch te vertellen dat zij een losbandig leven lijdt zodat hij haar zou verstoten. Aanvankelijk gelooft Aljoscha dit verhaal maar hij komt er al snel achter wat de bedoeling is. Samen vluchten ze naar Napels, waar ze worden ontdekt door de oom. Hij herinnert er de Tsarewitsch aan zijn plicht jegens het vaderland maar Aljoscha is niet zinnens naar Rusland terug te keren. Wanneer echter de plotselinge dood van de Tsaar, zijn vader, wordt gemeld wordt hij terug in Rusland verwacht. Zal hij kiezen voor het vaderland of de liefde van Sonja ?

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 11 februari 2023 - 20:00
Praktische info

De ontknoping voor wat de Tsarewitsch zal kiezen kan je samen met ons ontdekken in het CC te Heist op den Berg.

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Antwerpen
Lokaal of vertrekplaats
CC Zwaneberg
Cultuurplein 1
2220 Heist-Op-Den-Berg

Deelname-informatie

Deelnemers
3 - 55
Deelnameprijs leden
€35.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 35.00
Deelnameinformatie

De deelnameprijs bevat inkom en reservatie van een zéér goede plaats.

Een plaatsje kan voorzien worden door je deelname te bevestigen voor 1 oktober 2022.

Contactpersoon

Contactpersoon
Karel Nijs
Karel.Nijs35@gmail.com
015 217 306
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!