19 augustus 2023: Met de waterbus en de fiets door het havenland van Antwerpen

Deze activiteit is voorbij
2 minuten leestijd

Met de waterbus op ontdekking door het havenland met de Schelde als kronkelende wegwijzer!

Met onze gehuurde fietsen stappen we op het Steenplein aan boord van de waterbus die dagelijks pendelt tussen Hemiksem en Lillo. Vanop het water heb je een fantastisch zicht op de skyline van Antwerpen met haar woontorens, havenkranen en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal.

Een klein uurtje later stappen we op de Linkeroever uit aan Fort Liefkenshoek. Dit fort is een van de oudste forten rond Antwerpen en was samen met het fort van Lillo vanaf eind 16de eeuw van groot militair belang voor de controle over de scheepvaart. We nemen ruim de tijd om dit verdedigingsbouwwerk te bezoeken. Als je de dijk opwandelt, kan je oceaanreuzen uit alle hoeken van de wereld spotten maar voel je terzelfdertijd het contrast tussen de drukke havenbedrijvigheid en de rust van de mooie Beverse polders. In de gezellige brasserie nemen we ook het middagmaal (keuze doorgeven bij inschrijving).

Na de lunch nemen we de fiets en rijden we langs de Schelde door kleine polderdorpen en rietvelden terug richting Antwerpen. We houden nog even halt aan het Sint-Annastrand voor een deugddoende verfrissing en rijden dan via de voetgangerstunnel terug naar de binnenstad.

Het samenspel tussen natuur en industrie zal je verbazen tijdens deze niet te missen uitstap!

  • Uitstappen en vakanties
  • Kies de waterkant
Waregem

Praktische info

Deze activiteit is voorbij.
locatie

station Waregem
Noorderlaan 71
8790 Waregem
België

beginuur
08h00
aantal deelnemers
15-40
leden: €65.00 niet-leden: €70.00
nuttige informatie voor deelnemers

inbegrepen: treinreis Waregem - Antwerpen en terug, huur fietsen, middagmaal, 2x consumptie

Het maximum aantal deelnemers is bereikt. Er kan niet meer ingeschreven worden voor deze activiteit.

klik HIER om naar het inschrijvingsformulier te gaan. Per deelnemer een apart formulier invullen!

Na inschrijving ontvangt u een mail met de ingevulde antwoorden. Opgelet: uw deelname is pas definitief na betaling van het juiste bedrag op rek. nr. BE42 8905 2401 5754 van Pasar Zulte.

deel Activiteit

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer