6 daagse reis naar Normandië

 

Beste leden,

 

In bijlage het programma van onze reis naar Normandië van zondag 16 tot vrijdag 21 april 2023.

We hebben er samen met het reisbureau hard aan gewerkt om jullie een gevarieerd programma aan te bieden.

 

Wij kregen juist van het reisbureau bericht dat wij het aantal deelnemers moeten doorgeven op 22 december. Dat is dus zeer snel. Jullie weten wel dat we omwille van corona nog niet al te grootse plannen durfden maken en nu zijn we eigenlijk wat laat uit de startblokken geschoten. De opties in de hotels moeten bevestigd worden begin januari vandaar dat het reisbureau ten laatste op 22 december het aantal deelnemers wil kennen om alles nog voor de feestdagen in orde te hebben.

 

Zoals jullie in de brochure zullen zien staat de exacte prijs nog niet vast. Wij moeten op 22 december een voorschot van ongeveer 1/3 van de reissom storten om zekerheid te hebben van de hotelkamers.

Wij vragen bij inschrijving dan ook een voorschot van 300 euro per persoon te storten op ons gekende rekeningnummer van Pasar Lanaken BE 17 7845 3445 0121 voor 22 december.

Deelnemers die een reis- en annulatieverzekering wensen storten 52 euro extra, dus 352 euro per persoon.

 

Moesten er nog vragen zijn dan kunnen jullie mij contacteren: liefst per mail gilberte.vanderhallen@telenet.be of anders telefonisch 089/712057

 

Groeten,

Het bestuur van Pasar Lanaken

 

Ontdek de indrukwekkende geschiedenis van Normandië. De kroning van Willem de Veroveraar in 1066 in Engeland. De stranden van D-Day in juni 1944. Normandië vertelt u alle geheimen en verhalen. En… we kijken verder! Ook het culturele erfgoed, de tuinen en de ambachten zeggen héél veel over de streek.

 

 

zondag

 

Vertrek te Rekem en Lanaken in de ochtend om 05u30.

Rit naar Noord-Frankrijk, stop onderweg.

 

Rond 11u bezoek aan La Coupole, een hightech museum over WO II in een bunker. La Coupole is een onderaards complex. Het werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gebouwd en was bestemd voor de opslag en het lanceerklaar maken van 500 V2-raketten. De plek werd uitgekozen omdat ze langs de spoorbaan Calais - Boulogne-sur-Mer lag.

La Coupole is een van de meest indrukwekkende overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog in Europa. Door de overweldigende massaliteit, de ondergrondse plaatsing van de installaties en het lijden van de dwangarbeiders die het hebben gebouwd, vormt het een symbolische plaats van de nazi-onderdrukking.

 Het bezoek verloopt met behulp van koptelefoons met audiotour (NL) zodat u het parcours op uw eigen tempo kunt afleggen. Vrije lunch bij La coupole.

Namiddag bezoeken we het aquarium Nausicaa in Boulogne-sur-mer. Het aquarium, met een volume van 10.000 m³, is in oppervlakte de grootste aquariumtank in Europa en laat u genieten van een waterballet van 40 soorten, een grandioos spektakel met in de hoofdrol onder meer de grijze haai, het sardientje en natuurlijk de grote mantarog.

 

19u30 Avondmaal en overnachting in The Originals Boutique, Hôtel La Villa Marine 3*, Le Tréport

 

Maandag

 

 

9u. Na het ontbijt rijden we via de kust richting Veules-les-Roses.

Veules-les-Roses is door Les Plus Beaux Villages de France erkend als een van de mooiste dorpen van Frankrijk.

 

Verder naar Etretat, waar we een wandeling maken.

 

De witte kliffen bij Etretat zijn prachtig vormgegeven door de natuur. Deze bijzondere plek inspireerde talloze impressionistische schilders.

 

 

 

Bij een bezoek aan Etretat – en dan met name aan het plateau van de Pays de Caux – leert u al snel de namen kennen van de bijzondere rotsformaties die hier uit krijtsteen en vuursteen gevormd zijn: Courtine (het gordijn), Manneporte (de boog), de Vaudieu rots en de Aiguille (naald) van Belval… Sommige mensen denken dat ze in de rotsen een olifant zien die zijn slurf in de golven steekt, terwijl anderen beweren (zoals de grote Normandische schrijver Guy de Maupassant) dat een schip makkelijk met volle zeilen onder de boog van Manneporte door kan varen…

Vrije lunch in Etretat.

 

 

Verder naar Honfleur via de Pont de Normandie, een hangbrug die de Seine overspant en hiermee de havenstad Le Havre met Honfleur verbindt. Met een totale lengte van 2.143 meter is deze brug één van de langste in zijn soort in Frankrijk en zelfs in Europa.

Normandië heeft geen gebrek aan pittoreske dorpjes, maar slechts weinig plaatsen kunnen tippen aan de charme van Honfleur. De sfeervolle jachthaven is omzoomd met oude huizen en de vele knusse patissiers, ijssalons en theehuisjes wekken een onmiskenbaar vakantiegevoel op. Bezoek en vrije tijd in Honfleur.

Verder naar ons verblijfshotel La Crémaillère  3*

https://www.la-cremaillere.com/galeries/photos.html

 

Het hotel ligt aan het strand. Ontbijtbuffet en ’s avonds 3-gangenmenu exclusief dranken geserveerd in één van de lounges met uitzicht op zee.

19u30 Avondmaal en overnachting in het hotel.

DINSDAG

 

9u vertrek. Voormiddag start met de kathedraal in Caen en het Caen Memorial Museum en de film.

 

Het Mémorial de Caen is een museum die je echt niet mag missen. Dankzij alle informatie die het museum biedt, krijg je een duidelijk overzicht van alle gebeurtenissen, van de Tweede Wereldoorlog tot de Koude Oorlog.  Vergeet ook niet de bunker te bezoeken, die via de achterzijde van het museum toegankelijk is.

 

Het Mémorial de Caen gidst je door de geschiedenis van de 20e eeuw, met als hoofdthema "verzoening".

 

Vrije lunch in Villedieu les Poëles

 

In Villedieu les Poêles brengen we een bezoek aan een klokkengieterij.  De Cornille Havard Foundry is de erfgenaam van een lange traditie van klokkengieters die sinds de middeleeuwen in Villedieu-les-Poêles in Normandië zijn gevestigd. In de workshop worden jaarlijks honderd monumentale klokken geboren.

 

Op de terugweg bezoeken we een Calvados boerderij + proeverij.

 

19u30 Avondmaal en overnachting in het hotel.

 

WoensDAG

 

Ontbijt. 9u: Uitstap naar de Mont St. Michel.

 

Het eiland aan de kust van Normandië heeft een indrukwekkende legende. Het verhaal gaat dat de verschijning van aartsengel Michaël verantwoordelijk is geweest voor het bouwen van de abdij . De engel vertelde de bisschop van Avranches in 708 dat hij op deze plaats een abdij zou moeten maken. De heilige luisterde echter niet, waarna de aartsengel een deel van zijn schedel verbrandde om zijn aandacht te kunnen trekken. De kerk werd alsnog gebouwd. De legende zorgde ervoor dat de kapel veranderde in een bedevaartoord en droeg de naam La Merveille.

Met de gratis shuttle naar de Mont St. Michel.(trappen) en bezoek aan de abdij

Vrije lunch bij Mont St. Michel

 

Verder naar Avranches voor een bezoek aan de Basiliek Saint Gervais. In een zaal van de kerk wordt een verzameling religieuze voorwerpen zorgvuldig bewaard: de kerkschat van de Basiliek Saint-Gervais.

Tijdens de Franse Revolutie, en vervolgens bij de scheiding van Kerk en Staat in 1904, werden de kerkschatten van de parochies gevorderd en vernietigd. In Avranches richtte de plaatselijke clerus, onder leiding van pater Cornille, een parochiemuseum op dat in de loop der jaren talloze religieuze voorwerpen verzamelde. Het pronkstuk van deze kerkschat is de schedel van bisschop Aubert, die het merkteken draagt van de vinger van de aartsengel Michaël.We bezoeken ook de botanische tuin die een prachtig uitzicht biedt over de baai van Mont-Saint-Michel.

Onderkant formulier

 

19u30 Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 

 

donderdag

 

9u: Na het ontbijt beginnen we aan een dag die volledig in het teken staat van landingsstranden van de 2de W.O.

 

Over D-Day staat heel veel geschreven in de geschiedenisboeken op school. Maar om de gebeurtenissen van toen echt te kunnen bevatten, gaat er niks boven een bezoek aan de streek waar de strijd zich afspeelde.

 

We bezoeken achtereenvolgens :

 

 • Duits kerkhof
 • Omaha Beach – Amerikaans kerkhof
 • Arromanches met de kunstmatige haven
 • In Arromanches heeft u de gelegenheid tot een vrije lunch

 

 

We eindigen de dag met een bezoek aan het tapijt van Bayeux, een borduurwerk van 70 meter lang en 50 cm hoog, dat de geschiedenis uitbeeldt van de Slag bij Hastings in 1066.

 

19u30 Avondmaal en overnachting in het hotel

VRIJDAG

 

Ontbijt waarna we de kamers ontruimen.

9u: Terugrit naar huis met onderweg bezoek aan Rouen: 2023 is het jaar van Jeanne d’Arc.

 

Late voormiddag aankomst in Rouen, vrije lunch, waarna stadwandeling met o.a. kort bezoek aan de prachtige Gotische Kathedraal.

 

Rouen is de hoofdstad van Normandië aan de Seine. Bekend omdat Jeanne d'Arc er vertoefde en uiteindelijk op de brandstapel belandde. Maar er is meer dan enkel de koene heldin die een citytrip Rouen de moeite waard maakt. Je komt er oog in oog te staan met prachtig monumentaal erfgoed: kerken, vakwerkhuizen, fraaie gevels, ... Kom er in een weinig gekend uniek binnenhofje, loop er onder de bekende Gros Horloge, wandel er in de geplaveide steegjes

 

De Kathedraal Notre-Dame is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Rouen. De bouw van de kathedraal werd gestart in de 12e eeuw, maar het duurde nog enkele honderden jaren voordat het prachtige gebouw ook daadwerkelijk af was. De verschillende bouwstijlen en evoluties binnen de Gotische stijl vallen je zeker op. De kathedraal staat vooral bekend voor de adembenemende glas-in-lood ramen en bijzondere grafmonumenten.  

 

Vrije lunch in Rouen.

We sluiten de reis af met een ontdekking van Amiens in de namiddag.

Het silhouet van Amiens, een stad in Noord-Frankrijk, is herkenbaar aan de torenspits van de kathedraal en de Tour Perret.

Wist u dat de kathedraal van Amiens de grootste gotische kathedraal van Frankrijk is? Ze is op haar eentje 2 maal groter in volume dan de Notre Dame van Parijs!

Vrij avondmaal in een wegrestaurant.

Aankomst rond 21u30 in Lanaken en Rekem.

Prijs per persoon zal schommelen tussen 830 en 910 euro afhangelijk van de busbezetting.

Niet leden betalen 20 euro extra

Single supplement: 292 euro

Inbegrepen in de prijs

 • transport per autocar
 • 5 overnachtingen in het vernoemde hotel 3* in een te delen tweepersoonskamer met privébadkamer
 • Maaltijden in halfpension (3-gangendiner in het hotel)
 • Inkomgelden en bezoeken
 • de diensten van een Nederlandstalige gids die ons de gehele reis zal begeleiden
 • de BTW
 • bijdrage garantiefonds
 • Fooi van chauffeur en gids

Niet inbegrepen

 • persoonlijke uitgaven
 • lunch
 • de dranken bij de maaltijden
 • Reis en annulatieverzekering

 

 

 

 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 16 april 2023 - 07:00
Praktische info

Informatie komt later

Waar vindt de activiteit plaats
België
Lokaal of vertrekplaats
CCL Lanaken en Rekem Kerk
Engelse hof 10
3620 Lanaken

Deelname-informatie

Deelnemers
30 - 55
Deelnameprijs leden
€900.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 920.00
Deelnameinformatie

komt later

Contactpersoon

Contactpersoon
Gilberte Vanderhallen
gilberte.vanderhallen@telenet.be
089/712057
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

 • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
 • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
 • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
 • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
 • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!