AFGELAST WEGENS CORONA Cool Japan in het MAS

'Cool Japan' is van oorsprong een tentoonstelling van het Nederlandse Nationaal Museum van Wereldculturen en is door het MAS herwerkt voor Antwerpen.  De expo 'Cool Japan' neemt je mee in de wereldwijde fascinatie voor Japanse beeldcultuur met iconen.  Met unieke historische stukken laat het MAS zien hoe Japanse iconen zoals Zelda, Sailor Moon en Hello Kitty in een lange traditie staan en hoe oude en nieuwe Japanse kunst de wereld blijven inspireren. De fascinatie vanuit Antwerpen voor Japan begon vroeg.  In de late negentiende eeuw waren er al aanhangers van de Japanse kunst en beeldcultuur.  Die legden vaak erg indrukwekkende verzamelingen aan met Japanse stukken. Naast werk van de 18de eeuwse kunstenaar Katsushika Hokusai, bekend als ‘de Rembrandt van Japan’, is ook de hedendaagse kunst goed vertegenwoordigd met onder andere kleurrijke kunstinstallaties, een metershoog schilderij met bladgoud en een Japans beeldhouwwerk. Ook Japanse mode heeft wereldwijde impact.  In deze expo kan je zien hoe Japanse avant-gardistische mode uit de jaren ’80 nu nog nazindert en leer je tegelijk de kleurrijke cute fashion uit Tokyo kennen.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats?
donderdag 26 maart 2020 - 14:15
Waar vindt de activiteit plaats?
Provincie Antwerpen
Lokaal of vertrekplaats
MAS
Hanzestedenplaats 1
2000 Antwerpen

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€13.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 14.50
Deelnameinformatie

Met museumpas betalen leden Pasar 8 euro; niet-leden betalen 9,50 euro.

Contactpersoon

Contactpersoon
Liliane Jansegers
liliane.jansegers@skynet.be
0478 581 523
Georganiseerd door

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!