Antwerpen, bezoek aan de werf Oosterweel en het oude stadscentrum

pasar
Deze activiteit is voorbij
2 minuten leestijd

LAST MINUTE TOEGEVOEGD:

Bezoek aan de werf van Oosterweeltunnel Antwerpen

Tijdens Open Wervendag op 26 mei krijg je de kans om te wandelen doorheen de immense bouwput en de betonwerken voor de tunneltoerit van dichtbij te bekijken. Alle bouwstappen voor het bouwen van een tunnelmoot zijn zichtbaar, waarbij de eerste tunnelmoten gereed zijn. Aan het eind van de rondgang kan je de gehele bouwput van ruim 850 meter lang en 180 meter breed bewonderen vanuit een uitkijkpunt. De enorme schaal van het project, waarbij de verbinding wordt gerealiseerd tussen het nieuwe verkeersknooppunt op de E34 en de nieuwe Scheldetunnel. Een project waar een tunnel wordt gebouwd in een bouwput van deze omvang is alleen daarom al de moeite waard. Het biedt de mogelijkheid om te aanschouwen hoe groot een snelwegtunnel is en hoeveel beton en staal erin verwerkt worden.

Opgelet:

Het bezoek zal minstens een uurtje duren want voor een rondje op de werf ben je al snel vertrokken voor een gezond uurtje wandelen. Merk op dat niet alle wegen verhard zijn en voorzie dus stevige schoenen. We raden een bezoek af voor personen die slecht te been zijn.

Programma:

- Vertrek om 10:00u op het Boudewijnplein met enkele wagens naar de parking van de werf op Charles de Costerlaan 500 Antwerpen → Bezoek aan de werf

- we rijden naar de Park & Ride op Blancefloerlaan 501 Antwerpen en nemen vervolgens de tram tot linkeroever waar we een kleinigheid kunnen eten (op eigen kosten)

- we nemen de waterbus naar centrum Antwerpen en maken een wandeling door het oude stadscentrum, met mogelijkheid tot een terrasje.

- we keren terug naar de auto’s via de voetgangerstunnel of de waterbus, vervolgens tram en rijden huiswaarts

 

Deelname:

- een bijdrage van in totaal 5 EUR voor tram en waterbus. De openwerf is gratis.

- vermits we met de auto rijden zijn er slechts een beperkt aantal deelnemers die mee kunnen rijden. Mensen die zelf willen rijden met eigen wagen kunnen ten allen tijde mee.

Inschrijven tot en met woensdag 22 mei verplicht via pasarheusden@gmail.com of via Arnold Vinck op 0494432572. Vermeldt bij inschrijving hoeveel mensen u eventueel kunt/wenst mee te nemen in de wagen.

Iedereen die zich ingeschreven heeft krijgt op donderdag 23 mei een seintje of hij/zij mee kan gaan, afhankelijk van de volgorde van inschrijven en de beschikbare carpool plaatsen.

 

  • Uitstappen en vakanties
  • Actief
Heusden (Heusden-Zolder)

Praktische info

Deze activiteit is voorbij.
locatie

Boudewijnplein aan de glasbollen
Boudewijnplein 1, Heusden-Zolder
3550 Heusden (Heusden-Zolder)
België

beginuur
10h00
leden: €5.00 niet-leden: €5.00

deel Activiteit

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer