Bezoek aan de Wintertuin

ASAR Londerzeel

 

 

Vrijdag 1 februari 2019

Bezoek aan de Wintertuin

van de zusters Ursuline

 

 

De wintertuin van het Ursuline instituut in Onze Lieve Vrouw Waver is een verborgen parel van de art nouveau. De wintertuin was anno 1900 een unicum in zijn katholieke context, en blijft tot op vandaag verrassen met zijn feeërieke licht- en kleurenspel.

 

Leer de historiek van deze oogstrelende wintertuin kennen, maar ontdek ook de rest van het landelijke school- en kloostercomplex met zijn kloosterkerk, oratorium, refters, schoolmuseum, pianogalerij en zoveel meer unieke locaties. Sinds 1995 ontfermt de vzw Wintertuin zich over het erfgoed op de site en werkt ze samen met verschillende partners aan een mooie toekomst voor het beschermde patrimonium van het Ursulineninstituut.

 

Wij komen samen bij China City, Brusselsesteenweg 383 te 2800 Mechelen (Zemst) om 12u waar we aanschuiven voor het middagbuffet.

 

Om 14u 15 vertrekken wij dan naar OLV Waver waar de gids ons opwacht voor de rondleiding.

 

De prijs bedraag 25 € voor het middagbuffet zonder drank, en bezoek met rondleiding. Niet leden betalen 27€. Beperkte plaatsen !

Vertrek aan de Carrefour te Londerzeel om 11u20. We trachten zoveel mogelijk te carpoulen.

 

Info en inschrijving tot 20 januari 2019 bij Rik en Mieke Goedefroy , tel 052/30.16.04 of Gsm 0495/35.42.83 (Mieke) betalen kan op rekeningnummer van Pasar Londerzeel BE18 7755 9080 2365.

 

 

 

 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
vrijdag 1 februari 2019 - 11:00
Praktische info

volgt later

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Antwerpen

Deelname-informatie

Contactpersoon

Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!