Bezoek Gravensteen Gent

Deze activiteit is voorbij
1 minuut leestijd

We bezoeken met audiogids, ingesproken met een vleugje humor door de Gentse komiek Wouter Deprez, het Gravensteen in Gent. De burcht, met een zeer  bewogen geschiedenis, is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Gent. 

Je bezoek aan het Gravensteen geeft je een volledig beeld van de riddercultuur in de 12de eeuw. Het poortgebouw, de walmuur, de donjon, de grafelijke residentie en de paardenstallen zijn toegankelijk voor de bezoekers.

In het Gravensteen vind je een unieke verzameling foltertuigen. De vroegere voorraadkamer herbergt de foltertuigen die er worden tentoongesteld in een suggestief ‘kabinet van de beul’.

Wouter neemt je mee op ontdekkingstocht in en rond de burcht. Hij vertelt je de geschiedenis,  doorspekt met grappige anekdotes en meeslepende riddergevechten op de achtergrond.

                                                      

 

  • Uitstappen en vakanties
  • Cultuur
Gent

Praktische info

Deze activiteit is voorbij.
locatie

Gravensteen
Sint-Veerleplein 11
9000 Gent
België

beginuur
14h00
aantal deelnemers
15-30
leden: €10.00 niet-leden: €11.00
nuttige informatie voor deelnemers

audiogids inbegrepen.

Contactpersoon

Van Durme Freddy

deel Activiteit

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer