Bezoek vliegveld Kiewit, Hasselt

Het Vliegveld Kiewit is een vliegveld gelegen in het gehucht Kiewit van de Belgische stad Hasselt.

Het is het oudste bestaande vliegveld van België (1909) en een van de oudste ter wereld. Het kwam amper 6 jaar na de eerste vlucht van de gebroeders Wright in dienst. Het eerste vliegtuig dat er landde was van Belgische makelij. In zijn begintijd kwamen bekende vliegtuigfabrikanten zoals Henri Farman en Louis Blériot hier hun vliegtuigen testen. In oktober 1910 vond hier de eerste Belgische vliegshow plaats. In 1912 startte Léon de Brouckère hier een vliegtuigschool en een vliegtuigfabriek maar toen twee jaar later de Eerste Wereldoorlog begon, week hij uit naar Nederland. In 1914 gebruikte ook vliegtuigbouwer Jero Kiewit als testvliegveld.

Vanaf de jaren 1920 verloor het vliegveld aan belang door de opening van andere, beter gelegen vliegvelden in het land. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het vliegveld nog gebruikt door de Duitsers maar daarna ging het vliegveld dicht.

In 1969 richtten een aantal piloten de vzw Aero Kiewit op en werd het vliegveld heropend. De vereniging zorgt voor het beheer van het vliegveld dat gebruikt wordt voor vluchten met kleine sportvliegtuigen en zweefvliegtuigen. Er is ook een school waar vliegopleidingen verzorgd worden. (Wikipedia)

We zullen er worden rondgeleid door mevrouw Karin De Greeve: deze mevrouw weet letterlijk alles over het oudste vliegveld van België.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 13 oktober 2019 - 14:00
Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Limburg
Lokaal of vertrekplaats
Vliegveld Kiewit
Luchtvaartstraat 100, Hasselt
3500 Hasselt

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€1.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 2.00
Deelnameinformatie

Graag vooraf inschrijven bij René Christiaens voor 6/10/19.

Contactpersoon

Contactpersoon
René Christiaens
rene.christiaens@pandora.be
0473-424161
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!