Bierkasteel en schoenmuseum Eperon d'Or in Izegem

Het prachtig art-deco gebouw van Eperon d’Or, gebouwd in 1930 staat symbool voor het succes van de schoennijverheid in Izegem.In 1863 richtte Emiel Vandommele zijn eigen bedrijf op en hij legde zich vooral toe op het produceren van luxeschoenen. Deze exclusieve schoenen werden grotendeels met de hand gemaakt, vakwerk dat erg gegeerd was aan het Belgische en Luxemburgse Hof. In 1967 sloot de fabriek daar ze niet meer kon concurreren met de Italiaanse schoenmakerijen.Sinds 3 juni 2017 biedt het compleet gerenoveerde pand onderdak aan het gloednieuwe schoen- en borstelmuseum. Geschetst aan de hand van originele Izegemse schoenen ontdekken we de evolutie van de schoenmode sinds de 19de eeuw.

Het Bierkasteel Van Honsebrouck is zonder twijfel één van de modernste te bezoeken brouwerijen van Europa. Hier worden maar liefst een 30-tal bieren gebrouwen. Onze gids onthaalt ons op hun mooie en nagelnieuwe locatie te Izegem. De brouwerij is sinds 2016 operationeel.Het Bierkasteel Van Honsebrouck is een hoogtechnologische brouwerij met een familiaal karakter, waar kwaliteit primeert. Traditie en innovatie gaan er hand in hand. De jongste jaren groeit de brouwerij sterk in export, zowel in Europa, Noord- en Zuid Amerika als in China. De maximale brouwcapaciteit bedraagt 250.000 hl per jaar. De installaties van de brouwerij zijn geschikt voor de productie van zowel hoge gistingsbieren, als van bieren van gemengde en spontane gisting.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 17 maart 2018 - 08:30 tem 18:00
Praktische info

8u30: Vertrek aan het CC Strombeek-Bever
Voormiddag Gegidst bezoek Schoenmuseum Eperon d’Or

12u30: Lunch
Namiddag Gegidst bezoek Bierkasteel Van Honsebrouck met proeverij van 2 biersoorten en nog een leuke verrassing om mee te nemen.

+/-16u00 : Retour naar Strombeek-Bever
 

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie West-Vlaanderen
Lokaal of vertrekplaats
Cultureel Centrum
Gementeplein
1853 Strombeek-Bever

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€56.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 62.00
Deelnameinformatie

In de prijs inbegrepen: Busvervoer, inkom museum, gegidste bezoeken, lunch

Contactpersoon

Contactpersoon
ADAM CARMEN
carmenenlucien@hotmail.com
02/2672320
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!