Borgloon: bezoek stroopfabriek en Greenspotwandeling

Ditmaal gaan we een bezoekje brengen aan één van de oudste industrieën van onze provincie namelijk "Stroap" fabriceren. Guillaume Wynants was een pionier in de stiel en produceerde reeds in 1859 zijn eerste stroop in een koperen ketel. De thuisstokerij bleef groeien en samen met andere stroopmakers evolueerde de ambacht tot een ware nijverheid in en rond Borgloon. Vanaf de jaren zeventig in de vorige eeuw ging het echter achteruit, mede door de verhoogde concurrentie, opkomst van andere producten en de veranderde smaak van de consument. Een deel van de gebouwen van de oude stroopfabriek werd uiteindelijk geklasseerd en in 2005 kocht de stad Borgloon de site van de familie Wijnants. Dankzij deze beslissing kunnen we nu nog kennismaken met deze toch boeiende industrie in geuren, kleuren en smaken. In de voormiddag brengen we een bezoek aan de Stroopfabriek in Borgloon. de namiddag is gereserveerd voor een leuke wandeling over de Greenspot Borgloon en passeren we het Doorkijkkerkje en de Twijfelgrens.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 11 juni 2022 - 10:00
Praktische info

– We rijden met auto’s, carpoolen is mogelijk. – We parkeren (Parking P5 Stationsplein) aan de stroopfabriek voor het bezoek aan de fabriek. Start bezoek 11,00h. Voor de aanvang van de wandeling moeten we ons even verplaatsen naar de parkings langs de Sint-Truidersteenweg.

– Voor het middagmaal voorzien we ons van een picknick die we in de buurt rond de stroopfabriek kunnen nuttigen. (let wel, het restaurant “de smaakfabriek is gesloten, verlof) We kunnen mits een consumptie onze picknick verorberen in café 't Pleintje. Stationsplein 15.

vertrek: Boudewijnplein Heusden: verzameling 9:45u, vertrek: 10:00u meebrengen: wandelschoenen en picknick

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Limburg
Lokaal of vertrekplaats
Boudewijnplein aan de glasbollen
Boudewijnplein 1, Heusden-Zolder
3550 Heusden (Heusden-Zolder)

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€10.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 12.00
Deelnameinformatie

deelname is inclusief verzekering, inkomgeld en gids. Je kan inschrijven door het verschuldigde bedrag ten laatste tegen 5 juni 2022 te storten op het rekeningnummer van Pasar: BE14 7845 8006 5783 met vermelding van Uw GSM nummer. Dat nummer houden wij enkel bij om U eventueel te contacteren in verband met deze activiteit.

Contactpersonen

Contactpersoon
Stefaan Bervoets
pasarheusden@gmail.com
0494/823883
Georganiseerd door

 

 

Extra contactpersonen
Contactpersoon:
Eric Heyligen
pasarheusden@gmail.com
0475/520499

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!