Brussel, weelderige waterstad – daguitstap op vrijdag 15 mei 2020 AFGELAST(Geannuleerd)

Parijs heeft de Seine, Londen heeft de Theems, … en Brussel?         De Zenne natuurlijk! En dat zullen we na vandaag geweten hebben. Want op deze daguitstap naar Brussel, speelt water de sprankelende hoofdrol. Dat water de basis is van alle leven weten ze in Brussel maar al te goed. Het is dan ook de basis van het Brusselse leven tout court! Naast haar ontstaan, is ook haar welvaart, economische groei en bloei te danken aan de Zenne. Genoeg waterstof aldus om op deze uitstap overspoeld te worden door Brussel, stad aan en op het water.

Onze dag vangt aan vanuit Merchtem, waar we de lijnbus nemen naar Vilvoorde. Een korte wandeling brengt ons naar de opstapplaats van de waterbus. Deze voert ons van Vilvoorde naar Brussel over het kanaal dat Brussel met de Noordzee verbond in de zestiende eeuw. We meren aan bij de oude haven en wandelen naar het nabijgelegen, prachtig gerestaureerde douane entrepot van Thurn en Taxis. Hierna is het lunchtijd in het Kaaicafé iets verderop. Daar wacht ons een driegangen menu met vooraf een glaasje Cava of fruitsap. Een soep en hoofdschotel met erbij keuze uit 2 glaasjes wijn , 1 biertje of frisdrank en water op tafel. En als dessert een taartje met koffie of thee. Daarna nemen onze gidsen ons op sleeptouw langs kaaien en gedempte dokken, kanalen en stadswallen, langs de loop van de Zenne, helemaal tot in hartje Brussel. Kent u het Zeehondstraatje? Het huis “La Bellone”? Zegt het monument van de Oorlogsduif u iets of de kraankinderen? Weet u hoeveel fonteinen Brussel telt en of dat water ook drinkbaar is ?      Eén ding is zeker, na vandaag weet u het allemaal én meer!

Aangezien het niet allemaal tekst en uitleg kan zijn, is er ook tijd voor een adempauze in de Sint-Gorikshallen of bij mooi weer op de terrasjes rondom. Onder het mom ‘drink water terwijl je aan zijn bron denkt’ is dit dé plek om ons te laven aan een heerlijk Brussels biertje terwijl we mijmeren over diens rijke geschiedenis. Na al dat genieten wandelen we via de Grote Markt naar het Centraal station en nemen we de trein terug naar Merchtem. Dat we daar na dit alles moe maar voldaan thuiskomen staat als een paal boven water!

Vertrek :                Varkensmarkt Merchtem met bus van De Lijn om 9u45. Wees op tijd !

Deelname :           € 48 leden en € 52 niet-leden. Inbegrepen: Lijn- en Waterbus, trein, gidsen, verzekering.
Driegangenmenu met Cava/fruitsap, 2 wijntjes /1 biertje/1 frisdrank en water op tafel. Koffie of thee.

Zin om samen met ons Brussel te verkennen ? Bus dan vóór 1 mei 2020 onderstaand strookje bij Guido en Francien, Dendermondestraat 52, 1785 Merchtem of mail je inschrijving naar pasar1785merchtem@gmail.com. Schrijf ook voor die datum het bedrag van € 48 voor leden en € 52 voor niet-leden over op rekeningnummer BE35-7995 1659 6437 van Pasar Merchtem, met vermelding van “Brussel plus naam en aantal personen” . De stortingsdatum geldt als inschrijvingsdatum! Voor vragen kan je steeds terecht op 052/37 23 92 of gsm 0477/92 68 67.

Deelnamestrook – Brussel, weelderige waterstad – vrijdag 15 mei 2020
 

Naam: ...............................................................................…………..Lid Pasar: Neen/Ja  Lidnummer……………………….............  Adres: ..............................................................................................................................................................................….. Tel.nr:........................................……………………………….…….E-mail: .......................................................................................

 Ik schrijf in met:                 ..... leden            x 48 euro                                                         ..... niet-leden    x 52 euro

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
vrijdag 15 mei 2020 - 09:45
Praktische info

Vertrek :  Varkensmarkt Merchtem met bus van De Lijn om 9u45. Wees op tijd !

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Vlaams-Brabant
Lokaal of vertrekplaats
Bushalte De Lijn Merchtem
Varkensmarkt
1785 Merchtem

Deelname-informatie

Deelnemers
20 - 40
Deelnameprijs leden
€48.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 52.00
Deelnameinformatie

Deelname :  € 48 leden en € 52 niet-leden. Inbegrepen: Lijn- en Waterbus, trein, gidsen, verzekering.
Driegangenmenu met Cava/fruitsap, 2 wijntjes /1 biertje/1 frisdrank en water op tafel. Koffie of thee.

Contactpersoon

Contactpersoon
Guido en Francien Peeters - Verelst
pasar1785merchtem@gmail.com
052 37 23 92
Georganiseerd door

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!