Busuitstap naar Mechelen met LG GAAT NIET DOOR(Geannuleerd)

We nodigen jullie graag uit voor een unieke daguitstap op zaterdag 29 augustus 2020 van 08.20 u. tot 20.00 u. (hangt af van files)

De eerste stopplaats is het Fort van Breendonk. De gruwel van het nazisme en de concentratiekampen hebben ook België niet gespaard. Het fort van Breendonk is hiervan een ontroerend en sprekend bewijs. Vandaag is het één van de best bewaarde kampen in Europa. We verkennen het domein individueel met behulp van een audiogids.

Daarna verplaatsen we ons naar de Brasserie van Brouwerij het Anker. Daar nuttigen we ons middagmaal. We voorzien Stoverij met Gouden Carolus Classic, witloofslaatje en frietjes. Als afsluitertje huisgemaakte rijstpap met saffraan uit Morkhoven. Wie liever Pladijsrolletjes met seizoensgroenten en kruidensaus heeft in plaats van de stoverij, moet dit bij de inschrijving melden. Drank zelf te betalen.

Eens aangesterkt, wandelen we (5 min.) naar de Dossin kazerne. Kazerne Dossin is een intense plaats van herinnering, een unieke ‘lieu de mémoire’. Het museum gaat in op de vervolging van Joden en zigeuners in België. Een gids begeleidt ons door de vaste tentoonstelling.

Vervolgens wandelen we de weg terug naar de brouwerij. Het Anker is een familiebrouwerij die al 5 generaties lang bier brouwt in het Groot Begijnhof van Mechelen. We worden er rondgeleid door een gids. Nadien mogen we ook proeven. Tegen 20 uur zijn we terug in Drongen.

Meer info en inschrijven : Van Hecke Frank op  tel. 092274129 of vanheckefrank@skynet.be (liefst)

De verplaatsing is per bus. We willen stipt om 8.20 u. vertrekken op de parking van Red Square (vroegere Recta-Vit) aan Antoon Catriestraat 58. Fietsen kunnen in nr. 58 geplaatst worden. De deelname is € 70, voor leden. Niet-leden betalen € 80.

Inschrijven is noodzakelijk, ten laatste op 1 aug., tot volzetting (Er zijn 51 plaatsen, vol is vol). Stort dan het bedrag op  BE 95 8901 5400 9658, (Pasar Drongen) met vermelding van naam en aantal deelnemers. Niet betaald is niet ingeschreven! We rekenen op uw komst! We maken er een boeiende dag van.

Helaas kan na 1 augustus het bedrag niet meer terugbetaald worden. Alles moet op voorhand betaald worden in het Anker, Dossin en Breendonk. Kan je toch niet meegaan, zoek dan een plaatsvervanger.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 29 augustus 2020 - 08:15
Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Antwerpen
Lokaal of vertrekplaats
Dossin kazerne
Goswin de Stassartstraat 153
2800 Mechelen

Deelname-informatie

Deelnemers
35 - 50

Contactpersoon

Contactpersoon
Van Hecke Frank
vanheckefrank@skynet.be
092274129
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!