Busuitstap Smokkelroute en gevangenis Merksplas

Deze activiteit is voorbij
2 minuten leestijd

De grensstreek van Nederland en België is bekend om zijn grote smokkelgeschiedenis. Vroeger was het niet gemakkelijk om goederen en personen over de grens te vervoeren, wij ontdekken hier alles over.

Wij rijden richting Terheijden, waar we ontvangen worden met koffie en gebak. Na het ontbijt genieten we van een rondrit, waar de gids ons meer zal vertellen over deze smokkelroute. Er was vroeger flink wat  geld nodig om goederen of personen te vervoeren. Helaas zijn er ook veel slachtoffers gevallen, als gevolg van het smokkelen. Dankzij allerlei verdragen is vrij verkeer tegenwoordig wel mogelijk; wij leren er alles over.

Middagmaal: drie gangen 'Verrassingsmenu' (soep, hoofdgerecht en dessert).

Na het middagmaal rijden we naar Merksplas, waar we het gevangenismuseum bezoeken en waar de gids  ons het cultuurhistorisch verhaal van de vagebonden van Merksplas en Wortel vertelt en de geschiedenis van ‘straffen en misdrijven’ door de eeuwen heen van het Belgische gevangeniswezen. Van ‘het leven zoals het was’: van de landlopers die werden opgesloten toen arm zijn nog een misdrijf was. Daarna krijgen we een getuigenis van een (ex)-cipier.

Na dit bezoek keren we huiswaarts met nog een tussen halte in Westmalle!

  • Uitstappen en vakanties
  • Cultuur
Buggenhout

Praktische info

Deze activiteit is voorbij.
locatie

Etienne en Christiane
Hooilaart 57 - Buggenhout
9255 Buggenhout
België

beginuur
07h30
leden: €63.00 niet-leden: €66.00
nuttige informatie voor deelnemers

Prijs per persoon: Leden Pasar en Femma € 63; niet-leden € 66

In de prijs begrepen: busreis, verzekering, drinkgeld chauffeur, ontbijt, middagmaal, gidsen voor rondrit en bezoek aan Merksplas.

Niet inbegrepen: dranken bij het middagmaal.

deel Activiteit

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer