Dag uitstap in de omgeving van Brussel

We bezoeken het instrumenten museum , het kasteel van Gaasbeek en de Rozentuin van Coloma 

Instrumentenmuseum Brussel

In een prachtig gerestaureerd complex, bestaande uit een art nouveau gedeelte en een classicistisch gedeelte bewaart men zo'n 9000 muziekinstrumenten. De 1100 interessantste en meest sprekende exemplaren staan opgesteld in 4 zalen,omkaderd door beeldmaterial en tekstpanelen. We bezoeken dit museum op eigen tempo en interesse met audiogids. Hiermede kan men de instrumenten horen en ook prachtige muziek uit verschillende periodes beluisteren. Als u de zalen doorkruist hebt, is het restaurant de ideale plek om uw bezoek af te ronden. In de koepel van het Old England art nouveau gebouw en vanop het terras krijgt u een spectaculair zicht op de hoofdstad.

Kasteel van Gaasbeek

Na het nuttigen van een lunch omstreeks 13 uur worden we om 15 uur opgewacht door gidsen om een bezoek te brengen aan het kasteel. Dit kasteel werd herhaaldelijk verwoest en opnieuw opgebouwd en evolueerde zo van een middeleeuwse verdedigingsburcht naar een romantische residentie.In het kasteel kun je een duizendtal waardevolle kunstwerken terugvinden zoals meubilair, tapijten, schilderijen, veel edelsmeedwerk, glasramen en beeldhouwwerk. In een van de museumvleugels kan je de badkamer, slaapkamer en "chambre rouge" van de markiezin Acronati Visconti bewonderen. Verder is er in het kasteel op dit moment de expo " Feast of fools. Bruegel herontdekt". Hier maakt u kennis met een reeks sleutelwerken van moderne en hedendaagse kunstenaars die 'iets met Bruegel hebben'.

Rozentuin Coloma

Een rozentuin van absoluut wereldniveau in het hartje van Sint-Pieters-Leeuw. Hier groeien meer dan 3000 verschillende rozenvariëteiten uit alle werelddelen. Ook vinden we er klimrozen op fruitbomenarboretum. In het 15 hectare grote Coloma is het daarenboven heerlijk wandelen en kuieren.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 15 juni 2019 - 08:00
Praktische info

Inschrijven kan tot 2 juni en is pas geldig na overschrijving van de deelname prijs 

Bus vertrekt om 8 uur aan de achterkant van het cultureel centrum van Lanaken en om 8h15 aan de kerk van Rekem

Waar vindt de activiteit plaats
Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Lokaal of vertrekplaats
Brussel en omgeving
Brussel
3620 Lanaken

Deelname-informatie

Deelnemers
25 - 55
Deelnameprijs leden
€49.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 60.00

Contactpersoon

Contactpersoon
Gilberte Vanderhallen
gilberte.vanderhallen@telenet.be
089712057
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!