Dagtrip naar het bruinkoolgebied rond Bergheim

We beginnen onze dag met een ontbijtje waarna we in het Schloss Paffendorf een gegidste rondgang krijgen. Deze Duitstalige gids zal ons gedurende de twee uur durende rondrit door de streek ook begeleiden. De trip wordt enkele malen onderbroken om te genieten van het uitzicht zodat je je een beeld kan vormen van de omvang van de groeve nabij het plaatsje Hambach. Gezien de recente ontwikkelingen welke gepaard gingen met betogingen enz kunnen we de mijn niet van binnen bezichtigen. Toch zal je van bovenaf de enorme graafmachines en de infrastructuur om de bruinkool tot bij de energieovens te krijgen kunnen bewonderen. In de vroege namiddag krijgen we een typische Duitse Eintopf voorgeschoteld waarna we ieder voor zich kunnen kiezen uit 3 wandelingen. De 1ste loopt langs het riviertje de Erft naar het slot Paffendorf en terug. De 2de loopt ook langs de Erft maar naar het dorpje Bergheim en terug. Voor de 3de wandeling brengt de bus ons naar de Sophienhöhe voor een wandeling van  9 km loopt deels aan de rand van de bruinkoolmijn.

Keuze uit 2 korte wandelingen ± 6 km of gewoon in de kantine na het middagmaal blijven keuvelen. Of vertrek met de bus naar Sophienhöhe voor een wandeling van ongeveer 8 à 9 km. Avondmaal om 18 u.

Vertrek naar Hamont rond 19u30.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 29 februari 2020 - 07:30
Waar vindt de activiteit plaats
Duitsland

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€45.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 49.00
Deelnameinformatie

Inschrijven en betaling: uiterlijk 8 februari op rek.nr BE79 77759214 1933

Contactpersoon

Contactpersoon
Toon Duisters
antoon.duisters@telenet.be
0477/79 16 14
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!