Daguitstap

Jaarlijkse daguitstap.  Dit keer gaan we naar de Opaalkust en Boulogne.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 25 augustus 2018 - 07:00
Praktische info

Wij vertrekken op het kerkplein van Herzele om 7u stipt.  Indien u niet tijdig aanwezig kan zijn, gelieve te verwittigen op één van de volgende nummers: 0497/731594 - 0494/570282 of 0497/340723.

We ontdekken de prachtige Franse kust op weg naar Cap Griz Nez.  De eerste stop is in Veurne voor het ontbijt dat bestaat uit koffie en 2 koeken.  Via de haven van Duinkerke en Calais bereiken we dan de indrukwekkende krijtrotsen.  Dit stukje van Frankrijk ligt het dichtst bij het Verenigd Koninkrijk.  Op een heldere dag zie je de Engelse kust.  Het ideale decor voor een mooie wandeling in een adembenemende omgeving.  Meteen zie je ook de drukste vaarroute van Europa.  Tot vijfhonderd schepen passeren dagelijks in het Nauw van Calais.  Een fantastisch zicht vooraleer je verder rijdt richting Boulogne-sur-Mer.

In Pernes-lès-Boulogne wacht ons een driegangenmaaltijd met ¼ wijn, water en koffie inbegrepen.  Maar vooreerst wordt er een aperitief aangeboden door het bestuur naar aanleiding van 45 jaar Pasar Herzele.

Na het middagmaal rijden we verder naar Boulogne-sur-Mer.  Een indrukwekkende stad met Romeinse resten die nog niets aan kracht hebben ingeboet.  Een wandeling op de eeuwenoude stadsmuren is een unieke ervaring en in de Onze-Lieve-Vrouw basiliek huist dan weer een indrukwekkende crypte met resten van een Romeinse tempel.  Na een geleid bezoek aan de stad heb je tijd om verder het centrum te verkennen of om na te genieten op een terrasje.

De terugreis vat omstreeks 18.30 uur aan.

Waar vindt de activiteit plaats
Frankrijk
Lokaal of vertrekplaats
Kerkplein Herzele
Kerkstraat -
9550 Herzele

Deelname-informatie

Deelnemers
25 - 59
Deelnameprijs leden
€58.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 60.00
Deelnameinformatie

Bus reeds volzet.

Contactpersoon

Contactpersoon
Govaert Marleen
johan.backaert@telenet.be
+32496628377
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!