Daguitstap Kortrijk

Kortrijk is vele dingen. Groeningestad, hart van de Leiestreek, elegant shopparadijs, gevarieerde cultuurleverancier, zuiderse terrasjesstek, vlascentrum met wereldfaam, stad van innovatie, creatie en design,… en nog zoveel meer. Kortom, hoog tijd dat je Kortrijk zelf beleeft en kennismaakt met al haar facetten! Programma: 08.45 uur: Samenkomst en vertrek per autocar. Parking Provinciedomein Huizingen (thv Ter Borght) Torleylaan 100 10 uur: Aankomst in Kortrijk Kopje koffie in het Café van Kortrijk 1302. 10.45 uur: Stadswandeling ‘Kortrijk ontdekken’ met gids Kortrijk ontdekken (historisch) Maak kennis met het centrum van de stad en bezoek, alles op wandelafstand, het stadhuis, het belfort, de Broeltorens, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het begijnhof en andere sites. Veel moois in één wandeling! 12.30 uur: Middagmaal (Soep, Kalkoenfilet met champignons en kroketjes, koffie met kalletaart) 14.30 uur: Bezoek aan ‘Texture’ met gids Texture vertelt over de linnen- en vlasnijverheid. In drie kamers, ingericht in een authentiek vlasverzendhuis (1912), ontdek je de revolutionaire ontwikkeling die de vlasnijverheid in deze streek teweeg bracht. Een bezoek aan Texture start in de Wonderkamer: een speels laboratorium over vlas in je dagelijkse leven. Je ontdekt in welke producten vlas allemaal is verwerkt. Kijken, voelen, proeven, uittesten en ontdekken… De Leiekamer presenteert het verhaal van de linnen- en vlasindustrie. Met authentiek beeldmateriaal, warme getuigenissen en intrigerende objecten. Onder het gouden dak ligt de Schatkamer. Hier is het vooral genieten van de topstukken uit de collectie: damasten, kant, handwerk en fijne weefsels. 16.30 uur: Vrij 18.00 uur: Vertrek naar Huizingen 19.15 uur: voorziene aankomst in Huizingen

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 18 maart 2018 - 08:45 tem 19:15
Praktische info

08.45 uur: Samenkomst en vertrek per autocar. Parking Provinciedomein Huizingen (thv Ter Borght) Torleylaan 100 Deelnameprijs: Volwassenen Leden: € 55 Volwassenen Niet-Leden: € 60 Kinderen -12 jaar: € 35 Inschrijven en info: vóór 4 maart 2018 bij: Decuyper – Lemer, Rudy & Martine, Vaucampslaan 4, 1654 Huizingen, 0486 45 12 26 Decuyper Kim, Oct. de Kerchove d’Exaerdestraat 254, 1501 Buizingen, 0486/ 97 72 44 Email: pasar.rode@telenet.be Overschrijven op rekeningnummer BE88 7865 6691 2541 van Pasar-Rode : met vermelding: ‘Kortrijk’

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie West-Vlaanderen

Deelname-informatie

Deelnemers
30 - 50
Deelnameprijs leden
€55.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 60.00

Contactpersoon

Contactpersoon
Decuyper Rudy
Georganiseerd door
In samenwerking met
neen

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!