Daguitstap naar Namen

Zowat elke bekende stad in België is wel gesitueerd aan een rivier. Dat is historisch gezien natuurlijk zeer logisch: een rivier of stroom zorgde voor water, wat levensnoodzakelijk was voor mens en dier. Maar zorgde ook voor de mogelijkheid tot aan- en afvoer van goederen, de waterloop was een natuurlijke verdediging tegen de vijand, enz. Daarbovenop gingen de heersers sommige strategische steden verder uitbouwen.

Een voorbeeld daarvan is Namen, met hoog boven de stad zijn citadel.

Na aankomst op die citadel en na een koffie met mini-ontbijtkoekjes bezoeken wij de nieuwste toeristische attractie van de stad, Terra Nova, met in zijn ondergrondse gangen een uitbeelding van 2000 jaar stedelijke en militaire geschiedenis.

Daarna is het zowat middag en kunnen we picknicken en genieten van het enorme panorama rondom de citadel.

Na een korte busrit naar het stadscentrum maken we een stadswandeling onder de deskundige leiding van een Nederlandstalige gids. We zien de oudste huizen aan de boorden van de Samber, de oude vleeshal, de place du Beffroi enz. Uiteraard nemen we onderweg nog een stop voor een rustpauze en vrijblijvend een drankje.

's Avonds gaan we met z'n allen genieten van een lekkere 3-gangen maaltijd in een mooie omkadering in een van de vele restaurants die Namen rijk is. Je kan voor de hoofdschotel kiezen tussen vis of vlees.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 4 augustus 2018 - 08:00
Praktische info

Vertrek met de autocar om 08.00u op het Boudewijnplein te Heusden-Zolder

Terugkeer is voorzien rond 21.00u.

Iedereen zorgt voor zijn eigen picknick voor 's middags.

 Inschrijven mogelijk tot 23 juli

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Limburg
Lokaal of vertrekplaats
Boudewijnplein te Heusden-Zolder aan de glasbollen
Boudewijnplein
3550 Heusden-Zolder

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€50.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 55.00
Deelnameinformatie

inbegrepen transport per autocar, een koffie/thee + koek bij aankomst, de gids, toegang tot het museum, het driegangen avondmaal (zonder drank), verzekering lichamelijke ongevallen:

De menu keuzes (vis of vlees opgeven bij betaling): eendesalade terrine met foie gras en gerookte eendefilet / ofwel vis = filet van roodbaars, tomatencoulis en kruiden met groenten en frietjes / ofwel vlees = filet van gevogelte, sjalot met rode wijn met groenten en frietjes / nagerecht: bavarois met cassis en rode vruchtencoulis

Contactpersoon

Contactpersoon
Arnold Vinck
pasarheusden@gmail.com
0494432572
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!