Daguitstap Overijse en Afrikamuseum

We nodigen jullie graag uit voor een unieke daguitstap op vrijdag 30 augustus 2019 van 08.00 u. tot 19.00 u. (hangt af van files)
Na een kop koffie en een koffiekoek (Den Bonten Os in Overijse) bezoeken we het bezoekerscentrum Dru!f. We zien hoe de teelt van wijndruiven in de 19de eeuw begon en hoe het groeide, wat namen als ‘Royal’, ‘Ribier’, ‘Leopold III’ en ‘Muscat’ betekenen, wat het begrip ‘glazen dorpen in het IJsedal’ precies voorstelt, hoe de toekomst eruitziet, wat je nodig hebt om eraan te beginnen...
Daarna bezoeken we het bedrijf Soniën. “Het Paradijs van Druif en Wijn” bestaat 40 jaar en is sinds lang een belangrijke toeristische trekpleister in de druivenstreek en omstreken! Er is een rondleiding met uitleg over de snoeiwijze, de teelttechniek en de biologische bestrijding van de ziekten. Nadien daal je af naar de wijnkelder waar duizenden flessen in caveaux liggen opgestapeld. Nadien kan je proeven en eventueel aankopen.
Vervolgens trekken we naar restaurant Panorama. Menu: Soepje van waterkers uit de Ijsevallei – Brabantse koekoek met gekarameliseerd witloof, kroketjes en een sausje van fruitjenever uit de druivenstreek – kaastaart uit Overijse.
Ten slotte rijden we naar Tervuren voor een bezoek aan het vernieuwde Afrikamuseum. Je kan vrij rondkijken of gebruik maken van een audiosysteem. Daarna trekken we huiswaarts.

Meer info en inschrijven : voor LG: Chris Dhooge op tel.0495 57 61 49 of chris.dhooge@telenet.be (liefst)
Voor Pasar: Frank Van Hecke op tel. 09227 41 29 of vanheckefrank@skynet.be
De verplaatsing is per bus. We willen stipt om 8 u. vertrekken op de parking van Red Square (vroegere Recta-Vit) aan Antoon Catriestraat 41.De deelname is € 65, voor leden. Niet-leden betalen € 70.
Inschrijven is noodzakelijk, ten laatste op 1 aug., tot volzetting (Er zijn 55 plaatsen, vol is vol). Stort dan het bedrag op BE60 7374 0601 5670, met vermelding van naam en aantal deelnemers. Niet betaald is niet ingeschreven! Tot dan!
Helaas kan na 1 augustus het bedrag niet meer terugbetaald worden. Alles moet op voorhand betaald worden in Overijse en Tervuren. Kan je toch niet meegaan, zoek dan een plaatsvervanger.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
vrijdag 30 augustus 2019 - 08:00
Praktische info

De verplaatsing is per bus. We willen stipt om 8 u. vertrekken op de parking van Red Square (vroegere Recta-Vit) aan Antoon Catriestraat 41.De deelname is € 65, voor leden. Niet-leden betalen € 75.

Waar vindt de activiteit plaats
Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Lokaal of vertrekplaats
Afrikamuseum Tervuren
Leuvensesteenweg 13 3080 Tervuren
1000 Brussel

Deelname-informatie

Deelnemers
50 - 55
Deelnameprijs leden
€65.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 75.00
Deelnameinformatie

Inschrijven is noodzakelijk, ten laatste op 1 aug., tot volzetting (Er zijn 55 plaatsen, vol is vol). Stort dan het bedrag op BE60 7374 0601 5670 (LG), of BE 95 8901 5400 9658 (Pasar) met vermelding van naam en aantal deelnemers. Tot dan!

Contactpersoon

Contactpersoon
Van Hecke Frank
vanheckefrank@skynet.be
092274129
Georganiseerd door
In samenwerking met
Landelijke Gilde Drongen-Centrum

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!