Dali en Magritte in Musée Magritte te Brussel (treinreis)

Ter gelegenheid van het tienjarige bestaan van het Magritte Museum wijden de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België een uitzonderlijke tentoonstelling aan Salvador Dalí en René Magritte.  Voor het eerst worden de verhoudingen en invloeden tussen de twee grootste iconen van het surrealisme belicht. Zij ontmoetten elkaar in het voorjaar van 1929 in Parijs, in het bijzijn van de grote namen van de artistieke avant-garde.  In augustus van datzelfde jaar reist Magritte op uitnodiging van Dalí naar de thuishaven van de Spaanse schilder.  Deze surrealistische zomer zal beslissend blijken te zijn.  Dalí en Magritte wijdden hun carrières aan het uitdagen van de werkelijkheid, het betwisten van onze blik en het omgooien van onze zekerheden.  Ondanks hun zeer uiteenlopende creaties en persoonlijkheden bestaat er een fascinerende verwantschap tussen de Catalaan en de Belg.  De tentoonstelling toont meer dan 80 schilderijen, sculpturen, foto's, tekeningen, films en archiefstukken. We krijgen een inleidende uitleg van 30 min door een gids en kunnen dan de tentoonstelling op eigen tempo bekijken. Geïnteresseerden kunnen nadien nog wat bijpraten bij een drankje

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 1 februari 2020 - 12:15
Praktische info

Iedereen zorgt vooraf zelf voor een geldig treinticket naar Brussel.

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Antwerpen
Lokaal of vertrekplaats
Centraal Station
Koningin Astridplein
2000 Antwerpen

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€19.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 21.00

Contactpersoon

Contactpersoon
Liliane Jansegers
liliane.jansegers@skynet.be
0478 581 523
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!