dinsdag 1 mei 2018: Geleid bezoek aan LIER

Deze activiteit is voorbij
2 minuten leestijd

Lier, stad van Pallieter, wordt ook wel de "Poort der Kempen" genoemd en ligt in de provincie Antwerpen aan de samenvloeiing van de Grote en de Kleine Nete.

Bekende Lierenaars zijn schrijver Felix Timmermans, schilder Isidore baron Opsomer, astronoom Louis Zimmer en kunstsmid Lodewijk van Boeckel. Zij vormen samen het "Klavertje Vier van Lier".

Met een gids verkennen we de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, o.a: 

- de Sint-Gummaruskerk met zijn unieke glasramen en imposant zilveren reliekschrijn. De St-Gummarustoren is 83m hoog en wordt in de volksmond "Peperbus" genoemd.

- het Begijnhof vormt een rustpunt in de stad en is een typisch 13de eeuws stratenbegijnhof met 11 straten en 162 huisjes. Centraal gelegen vind je de St-Margaritakerk.

- de Gevangenenpoort is het enige overblijvend deel van de oudste verdedigingsmuur met 5 binnenpoorten.Van in de 16de eeuw tot 1930 doet de poort dienst als gevangenis, vandaar de naam.

- het Zimmermuseum en de Zimmertoren: Louis Zimmer was uurwerkmaker, autodidact in de astronomie en ontwerper van 3 wereldberoemde klokken. In de toren zien we enkele van zijn fenomenale staaltjes van technische precisie. In de inkomhal van het museum staat een werk van Lodewijk Van Boeckel.

Een boottochtje op de Kleine Nete laat ons Lier zien vanuit een heel andere hoek. 

Lier heeft veel meer te bieden dan lekkere vlaaikes, prachtige kant en een eigen bier (Caves).

We ontdekken het allemaal tijdens deze uitstap!

  • Uitstappen en vakanties
  • Cultuur

Praktische info

Deze activiteit is voorbij.
locatie
beginuur
07h00
leden: €50.00 niet-leden: €55.00
nuttige informatie voor deelnemers

Inbegrepen in de prijs:

trein, Liers vlaaike met koffie, inkomgelden musea, gids, middagmaal

Inschrijven: vóór 15 april door het juiste bedrag over te schrijven op

rek. nr. BE42 8905 2401 5754 van Pasar Zulte met vermelding "LIER"

 

deel Activiteit

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer