Engelse Rivièra: vijfdaagse busreis naar Zuid – Engeland: VOLZET!!!

Engelse Rivièra: vijfdaagse busreis naar Zuid – Engeland

Van zaterdag 11 tot woensdag 15 augustus 2018

 

“The English Rivièra” is de benaming van de beschutte baai, Tor Bay, in het graafschap Devon aan het Engels Kanaal. Tor Bay omvat drie stadjes: Torquay, Paington en Brixham. De titel “The English Rivièra” is niet geheel ten onrechte: flanerend op de boulevards met palmbomen voelt men zich als het ware in een mediterrane omgeving. In schril contrast met deze elegante kust staat het uitgestrekte, ongecultiveerde “moorland” van het Nationaal Park Dartmoor in het binnenland.

Dag 1:

Vertrek te Buggenhout, in de vroege ochtend, naar Calais voor een korte overtocht per ferry of Shuttle naar Dover. Tijdens de overtocht heeft u de mogelijkheid een ontbijt te nemen. Van Dover, via de zuidelijke ring rond Londen, naar Winchester, nu een charmante kleine provinciestad, bekend voor zijn kathedraal. Gelegenheid voor vrij middagmaal. Verder door de zuidelijke graafschappen naar ons hotel in Hampton by Hilton Exeter Airport**** te Exeter.

Kamerverdeling en avondmaal.

Dag 2:

Kennismaking met Tor Bay en zijn stadjes. De natuur van Tor Bay is overvloedig, het klimaat is mild en de vermakelijkheden zijn legio. Torquay, ook wel het Cannes van Engeland genoemd, is nu bij velen gekend als Agatha Christie-centrum. In 1990 is hier de Agatha Christie Century Exhibition ingericht,de enige ter wereld in zijn soort. Na de vrije lunchpauze via Pangton naar het historische Brixham. Nu een oord van zeesportvisserij, maar ooit de belangrijkste visserhaven van Engeland en tijdens WO II de 'uitwijkplaats' voor de Belgische visserijvloot.

De hollandse stadhouder Willem III landde hier in 1688 op weg naar de Engelse koningskroon. Avondmaal en overnachting.

Dag 3:

Na het ontbijt vertrekken wij naar Plymouth, de stad van Drake, met eventueel bezoek aan de stokerij van de fameuze Plymouth gin. Gelegenheid tot vrije lunch. Verder naar het Nationaal Park Dartmoor. Dartmoor is een plaats die bij velen een ongebreidelde verbeelding opwekt en auteurs als A.Christie en C. Doyle heeft geïnspireerd bij het schrijven van hun misdaadromans.Tijdens onze rondrit stoppen wij in Princetown, vlakbij het beruchte Dartmoor Prison. We bezoeken het Moorland Visitor Centre. Doorheen enkele schilderachtige dorpjes terug naar ons hotel voor avondmaal en logies.

Dag 4:

Vandaag bezoeken wij de hoofdstad van Devon: Exeter, ook wel de poort van de Westcountry genoemd. Op 4 mei verwoestte een bombardement een groot deel van de oude stad. Het centrum werd niet geheel in oude stijl herbouwd, zodat men nu een mengeling aantreft van 16e – 17e –  en 18e-eeuwse gebouwen met moderne architectuur. We zetten ons bezoek verder via de Guildhall, Shipp Inn en Fore street. Uiteraard is er voldoende vrije tijd om bv. een Devon cream tea te degusteren of voor invulling van eigen interesses. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5:

Na het ontbijt brengen we de bagage in de autocar en vertrekken we richting Dover, met een stop in Stonehenge voor facultatief bezoek en vrije lunch. Met de ferry of Shuttle naar Calais. Aan boord mogelijkheid tot avondmaal. Verder naar België. Aankomst ca. 24 uur te Buggenhout.

 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 11 augustus 2018 - 06:00 tem woensdag 15 augustus 2018 - 23:45
Praktische info

U kunt niet meer inschrijven voor deze activiteit: volzet!

Hotel: Hampton bij Hilton Exeter Airport**** te Exeter.

Maaltijden: Halfpension, vanaf avondmaal (buffet) dag 1 t.e.m. het (Engels) ontbijt dag 5.

Kamers: Kamer met bad of douche en toilet, TV, telefoon en wifi.

Wij reizen per luxe toeristencar, voorzien van bar, koude en warme dranken, toilet, Dvd. Installatie, full airconditioning, relax zetels, bekerhouders, voetsteunen en leeslampjes.

Waar vindt de activiteit plaats
Groot-Brittannië
Lokaal of vertrekplaats
Postkantoor
Stationsstraat 19
9255 Buggenhout

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€539.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 549.00
Deelnameinformatie

Prijs: Singel: + 199 € per persoon.

Annulerings- en reisbijstandsverzekering 18 € p.p. voor de vijf dagen.

Inbegrepen in de prijs:

Reis per luxe touringcar in luxe Class. Alle rondritten en transfers conform de regeling i.v.m. rust en rijtijden. BTW, baantaksen en verblijfstaksen. Overnachtingen zoals hierboven beschreven. Maaltijden zoals hierboven beschreven. Gidsbegeleiding en overtocht Ferry of Shuttle   

Niet inbegrepen:                                                                                                                         

Annulerings en reisbijstandsverzekering (18 € p.p.). Middagmaaltijden en dranken bij de maaltijden. Inkomgelden van bezoeken en persoonlijke uitgaven.

Dienstvergoeding: is niet verpicht, noch verboden. Bent u tevreden over de inzet en de correcte vriendelijkheid van de chauffeur en gids, dan staat het u vrij dit op het einde van de reis te tonen.

Voorschot: 250 € per persoon.

Graag storten vóór 30 maart 2018 op nr. IBAN. BE02 8333 6577 4940 op Pasar Buggenhout, Hooilaart 57, Buggenhout

Met vermelding: reis Engelse Rivièra en lidnummer Pasar + aantal personen.

Contactpersoon

Contactpersoon
Etienne Hermans
etienne.hermans@telenet.be
052/33.37.73
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!