Floralia in Kasteel van Groot-Bijgaarden en Cantillon-Brouwerij in Brussel

De Floralia was een bloemenfeest van de Romeinen, ter ere van Flora, de godin van bloemen en planten. In het 14 ha park van het Kasteel van Groot-Bijgaarden werd plaats gemaakt voor meer dan één miljoen voorjaarsbloemen. Organisatoren, medewerkers van het kasteel en Nederlandse experts in het bloembollen vak, laten u genieten van prachtige tulpen, narcissen, hyacinten en andere lentebloeiers.

Ter gelegenheid van de 450ste verjaardag van Pieter Bruegel's overlijden presenteert Floralia Brussel zijn grote kunstwerken tijdens deze tentoonstelling. Een 15-tal reproducties van zijn schilderijen in echt formaat, omringd met een bloemenkader, gemaakt door bekende bloemsierkunstenaars, zullen te bewonderen zijn in de serre, de kapel en de Donjon. Dit is voor het grote publiek een unieke gelegenheid om de bekendste werken van Bruegel te ontdekken. Een combinatie van schilderkunst en bloemsierkunst is het resultaat van unieke kunst.

Welkom bij Cantillon Brewery: Het is de machine om terug te gaan in de  tijd. Je verlaat de moderne beschaving, vaarwel aan lawaai, vaarwel aan de wereld. “Waar zijn we?” zal je zeggen. Gewoon in de familiale brouwerij die de Lambiek brouwt en waar niets veranderd is sinds 1900, het jaar van oprichting van de brouwerij Cantillon. De familie Van Roy-Cantillon heet u welkom en nodigt u uit om een fantastisch erfgoed te ontdekken. Bieren, gereedschappen, machines en het productieproces zijn vintage.

Middagmaal: Soep van de dag, Vol au vent met frieten en sla, chocoladetaart.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 6 april 2019 - 08:30
Praktische info

Vertrek: Post Buggenhout 8u30. Opdorp kerk 8u45 en Opstal hoek Meir en Putweg 9u00.

Info en inschrijving vóór zondag 24 maart 2019 bij:

Christiane en Etienne, Hooilaart 57, Buggenhout en betalen op rekeningnummer BE02 8333 6577 4940 van Pasar Hooilaart 57, 9255 Buggenhout

Er zijn 50 plaatsen beschikbaar. Betaald is ingeschreven.

 

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Vlaams-Brabant
Lokaal of vertrekplaats
Postkantoor
Stationsstraat 19
9255 Buggenhout

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€59.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 62.00
Deelnameinformatie

Deelnameprijs: Leden Pasar en Femma 59€.  Niet-leden Pasar en Femma 62€

In de prijs begrepen: Drinkgeld chauffeur en gids, autocar, verzekering, bezoek aan de Floralia Brussel onder begeleiding van 2 plaatselijke gidsen, het driegangen middagmaal, bezoek aan de Lambiek en de volledige dag gidsbegeleiding, die ons ook alles vertelt over het jaar van Breugel.

Niet inbegrepen: Dranken.

Contactpersoon

Contactpersoon
Etienne Hermans
etienne.hermans@telenet.be
052/33.37.73
Georganiseerd door
In samenwerking met
Femma Buggenhout

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!