Geleid bezoek aan de gerestaureerde Begijnhofkerk te Mechelen met receptie in de Semse achteraf.

Ga me ons mee en ontdek deze prachtige kerk, want na jaren restauratie staat deze 17de-eeuwse barokkerk opnieuw te schitteren in het hart van het Groot Begijnhof waarmee ze deel uit maakt van het UNESCO-werelderfgoed. September 2021 werd de restauratie van deze barokkerk feestelijk ingehuldigd. Ruim 5 jaar is er hard gewerkt, eerst aan het exterieur en daarna aan het interieur.Tijdens de interieurfase werden niet alleen de muren en de gewelven, maar ook de 23 schilderijen en 18 decoratieve doeken die op hoge hoogte in de kerk hingen gerestaureerd. Afspraak: 14u50 aan de ingang van de Begijnhofkerk, Nonnenstraat 28, 2800 Mechelen (buurt Brouwerij Het Anker) Duur van de rondleiding max 1u00:

Het is ten zeerste aan te raden om met het openbaar vervoer naar Mechelen te komen! Bv. Bus van de lijn: 282 in het cetrum van Zemst, halte : Brusselse stwg , 120, 1980 Zemst om 13u32 tot de Brusselpoort in Mechelen (13u44) en vandaar wandelen door het centrum.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
donderdag 22 september 2022 - 13:15
Praktische info

We kunnen samen de bus van de lijn in Zemst richting Mechelen nemen : bv. lijnbus 282 tot aan de Brusselpoort van 13u32 halte : Brusselse stwg 1980 Zemst (Sint Pieterskerk) Vanaf 17u30 feestelijke afsluiter in de “Semse”, Schoolstraat 23, 1980 Zemst

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Antwerpen
Lokaal of vertrekplaats
Kerk SINT-PIETER
Brusselsesteenweg 120, 1980 Zemst
1980 Zemst

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€1.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 2.00

Contactpersonen

Contactpersoon
Clemy Janssens
clemy_janssens@hotmail.com
015/34 07 08
Georganiseerd door

 

 

Extra contactpersonen
Contactpersoon:
Elisabeth Kozloski
Elisabeth.Kozloski@skynet.be
015/62 38 03

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!