Geleid bezoek aan Flagbag en sorteercentrum Kringwinkel Okazi, Hasselt

Van afgedankte vlaggen tot unieke en duurzame hebbedingen

Wie een Flagbag-item in handen heeft, ziet meteen dat het een unieke creatie is. En een duurzame, want de hippe gadgets die we maken, zijn het resultaat van upcycling en sociale tewerkstelling. Of het nu gaat om een fietstas, een laptophoes of iets anders, onze creaties vormen stuk voor stuk het levende bewijs dat duurzaamheid en design wel degelijk hand in hand kunnen gaan.

Slimme recyclage

Als upcyclingproject, is Flagbag een schoolvoorbeeld van het cradle-to-cradleprincipe. Wij gebruiken afgedankte vlaggen, wimpels en zeilen, die anders op de afvalberg terecht zouden komen, en we geven ze op een slimme en unieke manier een nieuw leven als hip designobject. We gebruiken de vlaggen en zeilen als grondstof voor unieke schoudertassen, fietstassen of toiletzakken. Ook de andere grondstoffen, zoals bijvoorbeeld ritssluitingen, proberen we zo veel mogelijk te recupereren uit oud textiel. Zelfs de naaimachines waar we mee werken zijn tweedehands. Op die manier dragen we ons steentje bij aan een beter milieu en een kleinere afvalberg.

Think Global, act local

Wij streven naar een 100% lokaal product. De afstand van grondstof tot afgewerkt product, die houden we zo klein mogelijk zodat de impact op het milieu ook zo klein mogelijk is. De vlaggen en zeilen komen van gemeenten en bedrijven uit België en worden in een lokale werkplaats door plaatselijke arbeidskrachten verwerkt.

Sociale tewerkstelling

Behalve een upcycleproject is Flagbag ook een opleidings- en sociaal tewerkstellingsproject: wij helpen mensen die op de reguliere jobmarkt moeilijk werk vinden. Onze medewerkers, mensen uit kansengroepen, vormen de oude vlaggen en zeilen met een naaimachine om tot fietstassen, schoudertassen, gsm-etuis of andere artikelen. Ze halen veel arbeidsvreugde uit de verantwoordelijkheid die ze bij ons krijgen en zijn terecht fier op hun creaties. En wie weet kunnen ze dankzij het werk en de opleiding die ze bij Flagbag krijgen, doorgroeien naar de reguliere economie.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
dinsdag 5 februari 2019 - 14:00
Praktische info

Plaats: 14 u Stadsheide 2, 3500 Hasselt
Vooraf inschrijven verplicht bij contactpersoon!

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Limburg
Lokaal of vertrekplaats
Flagbag
Stadsheide 2
3500 Hasselt

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€6.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 7.00
Deelnameinformatie

Inschrijven en betalen verplicht tegen uiterlijk 28/1/19, BE80 9796 5822 9877.
 

Contactpersoon

Contactpersoon
Rita Meekers
pasar.groot.hasselt@live.be
0493-538216
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!