Keizerrijden in polderdorp Zandvliet

We beginnen in de vliegveldkantine van het polderdorp Hoevenen met een uitgebreid ontbijt. Vervolgens gaan we terug de bus op voor een rondrit door het havengebied en de polders. We doen hier ook het dorpje Lillo aan waar er momenteel nog 2 cafés zijn buiten de enkele huizen welke er nog bewoond worden. De gids van dienst is den ‘Roedi’ uit Aentwèèèrpe oftewel onze barman van de vakantiebeurs. Hij kent de haven op zijn duimpje. In de vroege voormiddag worden we in Zandvliet verwacht voor het ‘Keizerschap van het Gansrijden’. Ieder polderdorp heeft minstens 1 ganzenrijders-maatschappij en het is de bedoeling dat vandaag de  maatschappijen strijden voor het keizerschap. Hierbij hangt er een dode gans aan de ‘galg’ waar de ruiters op hun boerenpaarden onderdoor rijden. Als zij de gans passeren is het de bedoeling dat zij proberen de kop van het dier af te trekken. Wij supporteren natuurlijk voor de geel-groenen uit Hoevenen! Dit is pure folklore in alle polderdorpen. Diegene die de kop weet te bemachtigen wordt voor één jaar keizer. Gezien dit in het dorp plaatsvindt is er genoeg gelegenheid om iets te drinken of eten voordat we ’s avonds naar huis rijden.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 7 april 2019 - 07:30
Praktische info

Inschrijven uiterlijk 24 maart

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Antwerpen
Lokaal of vertrekplaats
Kiosk
noordland
2040 Zandvliet (Antwerpen)

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€24.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 28.00

Contactpersoon

Contactpersoon
Toon Duisters
antoon.duisters@telenet.be
011/448493
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!