Limbourg en de Gileppe: wandelen en ontdekken

We rijden vandaag met de autocar naar het pittoresk vestigingsstadje Limbourg, in de nabijheid van Verviers, dat bij velen totaal ongekend is. In de loop van de geschiedenis was het hertogdom van Limbourg een gegeerd gebied. In de meer dan 900 jaar dat het stadje bestaat passeerden er onder meer Brabanders, Geldersen, Keulenaars, en natuurlijk Fransen. Ooit was deze plaats de hoofdstad van het gelijknamige hertogdom Limbourg. Niets blijft eeuwig duren en dus is het belang van de plaats terug afgezwakt. Naast die rijke geschiedenis is Limbourg één van de mooiste plaatsen van ons land, en dus de moeite waard om eens te bezoeken.

Na een korte comfortstop onderweg vervoegen we onze gids ter plaatse en krijgen we gedurende de rest van de voormiddag tekst en uitleg tijdens een gezapige wandeling door het stadje.

Na een tweetal uurtjes gaan we terug de autocar op en doen een korte verplaatsing naar de stuw op de Gileppe. We voorzien een warm middagmaal in het panoramisch restaurant aan het stuwmeer.

Voor de namiddag kunnen wandelliefhebbers aansluiten bij een 8,3 km lange rondwandeling met klimmen en dalen. We gaan door bos en door weidelandschap. Naar keuze kan men de namiddag individueel doorbrengen aan de stuw zelf waar een korte wandeling kan gemaakt worden, en waar terrasmogelijkheid aanwezig is.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 24 september 2022 - 08:00
Praktische info

Voorzie aangepast stevig schoeisel, bij voorkeur wandelschoenen.

Een wandelstok is zoals steeds sterk aan te bevelen en is een enorme hulp bij het klimmen en dalen.

de wandeling is ruim 8 km, met ruim 200 hoogtemeters

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Luik
Lokaal of vertrekplaats
Boudewijnplein aan de glasbollen
Boudewijnplein 1, Heusden-Zolder
3550 Heusden (Heusden-Zolder)

Deelname-informatie

Deelnemers
20 - 30
Deelnameprijs leden
€43.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 48.00
Deelnameinformatie

OPGELET: VOLZET !

inbegrepen transport per autocar, een warm middagmaal, verzekering lichamelijke ongevallen, gids, fooi chauffeur. Je kan inschrijven voor deze prachtige daguitstap door het verschuldigde bedrag ten laatste tegen 10 september te storten op rekening-nummer van Pasar: BE14 7845 8006 5783. De inschrijving is pas effectief na ontvangst van betaling Bij storting graag ook Uw GSM nummer vermelden. Deze wordt enkel gebruikt om U eventueel te contacteren in verband met deze activiteit.

Belangrijk: Annulering na 10 september kan tot gevolg hebben dat bepaalde kosten niet kunnen vermeden worden, en dat U mogelijk geheel of gedeeltelijk Uw inschrijvingsgeld niet kunt recupereren.

Contactpersonen

Contactpersoon
Arnold Vinck
pasarheusden@gmail.com
0494432572
Georganiseerd door

 

 

Extra contactpersonen
Contactpersoon:
Eric Heyligen
pasarheusden@gmail.com
0475520499

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!