Met Pasar Buggenhout naar Normandië & Bretagne

Normandië bezoeken is kennismaken met streekproducten als camembert, Pont-L'Evéque, Boursin, cider en calvados. Overrompeld worden door cultuurmonumenten en oeroude stadjes. In de sporen lopen van de geallieerden bij de bevrijdingsgevechten van 6 juni 1944.

We bezoeken op deze prachtige reis heel wat plaatsen die met deze gebeurtenissen in verband staan, maar ook andere bezienswaardigheden verdienen onze aandacht.

Bretagne is één van de mooiste natuurstreken van Frankrijk. De ongerepte kust met leuke vissersdorpjes, het spel van eb en vloed. We hebben ook aandacht voor de plaatselijke keuken. Oesters kan je naar harte lust proeven in Cancale. De zee die de Normandische en Bretoense kusten omspoeld, zorgt voor indrukwekkende uitzichten, maar ook voor een overvloed aan lekkere visschelpen en schaaldieren.

Dag 1: Heenreis via Mons, Cambrai en Péronne naar Rouen. Na een broodjeslunch rijden we langsheen Côte-Fleuri met Pont de Tancarville en Pont de Normandie naar het prachtige Honfleur voor een begeleid bezoek. Vandaar gaat het door de regio van de “Calvados”, een digestief die we meteen ook eens gaan proeven (begrepen in de prijs). Nadien naar Caen en Avranches naar Le Val Saint- Pére in de Baie van “Le Mont Saint Michel”. Avondmaal en inname logies.

Verblijfshotel Les 13 Assiettes***: overnachting in mooie bungalows, gelegen in een bloemenpark met openluchtzwembad. Alle kamers zijn voorzien van wc, douche, tv en telefoon. In het stijlvolle restaurant met “clas. 2 cheminées” van “Logis de France” kunt u genieten van een verfijnde en heerlijke regionale keuken.

Dag 2: Voormiddag bezoek aan de Mont Saint Michel..., een fata morgana die uitrijst boven de vochtige, glanzende slikken. De Mont Saint-Michel heeft als specifieke eigenaardigheid op een rotsachtig eilandje te zijn gebouwd. Men ontdekt er verscheidene architecturale juweeltjes: de pre-romaanse kerk, de abdijkerk, romaanse en gotische kloostergebouwen.

Na het middagmaal rijden we langs de ‘Côte d'Emeraude’ naar het mooie en gezellige haventje van Cancale, dat bekendheid verworven heeft door zijn grote mossel- en oesterbanken. Op de gezellige oestermarkt genieten wij er van een uitgebreide oester proeverij (in de prijs begrepen)

Dag 3: Vandaag zoeken we de herinneringen op aan de invasie van 6 juni 1944, die wij vinden in Ste.-Mére-Eglise, La Pointe du Hoc, St.-Laurent, Colleville-sur-Mer met het indrukwekkende Amerikaans kerkhof, Port-en-Bessin, Longues-sur-Mer, Arromanches... bij dat brutale oorlogsgeweld van toen, is er nu een vreedzaam natuurlandschap dat gestadig nieuwe schoonheid laat ontluiken.

Dag 4: vrije voormiddag voor wandeling in de beroemde “Pré Salé”. Namiddagrit naar ‘La Manche’ met een bezoek aan Granville. Door zijn schilderachtige ligging het ‘Monaco van het noorden’ genoemd. De ommuurde ‘Ville Haute’ omsluit de hele bewogen geschiedenis binnen zijn middeleeuwse wallen. De kustweg die we volgen biedt weidse panorama's op de baai en de steile rotswanden, bij helder weer reikt het zicht tot Jersey en andere kanaal-eilanden. Volgens de omwonenden liggen daar aan de kust de mooiste km's van héél Frankrijk. Gastronomisch afscheidsdiner in het hotel !

Dag 5: Terugreis via Caen naar Lisieux voor een bezoek aan ‘Chapelle du Carmel’ met de schrijn van de H.Theresia. De indrukwekkende ‘Basilique Ste-Thérée’. Over de indrukwekkende ‘Pont de Normandië’ rijden we naar Étretat, o.a. bekend voor L'aiguille, een uitstekende krijtrots voor de kust. Na de lunch rijden we door de regio van Seine-Maritime naar Amiens en Peronne (Namiddaghalte) over Cambrai en Valenciennes terug naar Buggenhout.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
woensdag 25 augustus 2021 - 00:00 tem zondag 29 augustus 2021 - 00:00
Praktische info

Voorschot: € 150 per persoon + € 30 per persoon indien je een verzekering neemt. Graag storten vóór 20 maart 2021 op nr. IBAN. BE02 8333 6577 4940 van Pasar Buggenhout, Hooilaart 57. Met vermelding: reis Normandië & Bretagne, lidnummer Pasar en aantal personen.

Info: Tel: 052/33.37.73  E-mail: etienne.hermans@telenet.be

Waar vindt de activiteit plaats
Frankrijk
Lokaal of vertrekplaats
Etienne Hermans
Hooilaart 57
9255 Buggenhout

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€647.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 657.00
Deelnameinformatie

Prijs per persoon vol pension: € 647 voor leden Pasar; € 657 voor niet leden Pasar. Toeslag éénpersoonskamer € 60.      

Niet inbegrepen: Annulatie- en reisbijstandsverzekering (€ 30 per persoon voor vijf dagen).

Extra's inbegrepen: drinkgeld chauffeur en gids, glaasje Calvados, welkomstdrink, alle uitstappen, gidsbegeleiding, 5 middaglunches, oesterproeverij in Cancale, 1/4 liter rode wijn of 1/4  Cider + een koffie bij ieder avondmaal en een gastronomisch afscheidsdiner.

Contactpersoon

Contactpersoon
Etienne Hermans
etienne.hermans@telenet.be
052/33.37.73
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!