Met Pasar Buggenhout naar Pfälzer Bergland Duitsland - VOLZET

Een goede vakantie ligt vaak dichterbij dan u denkt: De Pfälz ligt op nog geen 300 km van bij ons. Het is de tweede grootste Duitse wijnbouwregio en wordt het Toscane van Duitsland genoemd. Het klimaat is er opvallend mild, de glooiende wijngaarden zijn getooid met wijnranken, amandelbomen en cipressen. Het machtige Pfälzerwald en bergland is nooit ver weg, met zijn ongerepte landschappen en haast ondoordringbare wouden. Daarin genesteld liggen fleurige stadjes en typische wijnboerderijen, die deze streek een geheel eigen bekoring geven. De Pfälz is een juweeltje als reisbestemming.

Dag 1: van Buggenhout rijden we naar Luik voor een vrije koffiestop. Vandaar gaat het via Verviers en Malmédy naar Duitsland. Door de Eifel naar Wittlich en Bernkastel-Kues voor de middaglunch. Deze wijnstad is gelegen aan de Moezel en heeft heel wat charme door de Marktplatz met zijn kleurige vakwerkhuizen en de Michaelsbrunnen uit de 17de eeuw. Verder wordt dit sfeervolle Moezelstadje gedomineerd door het 11de eeuws restant van de Burg Landshut. Door de Hunsrüch en Idarswald bereiken we Idar-Oberstein voor een bezoek aan het “Edelsteine und Mineralien” bedrijf, een ambacht die al 170 jaar doorgegeven wordt van generatie op generatie. Na dit leerzaam en fascinerend bezoek rijden we langs de mooie vallei van de Nahe naar Bad Kreuznach en Ingelheim voor de overnachting.

Verblijf in het IBB hotel **** prachtig gelegen in het centrum van Ingelheim. Het restaurant bevindt zich op de bovenste etage, zodat u tijdens het ontbijt en de diners kunt genieten van een prachtig uitzicht op de ontwakende stad. Het restaurant zorgt voor het heerlijke Duitse en regionale eten. De wijn in het hotel komt van de eigen streek. Elke kamer heeft douche, haardroger, wc, flatscreen tv en wifi. Er is een stijlrijke hotelbar en in de lobby vind u een 24u op 24u koffie bar.

Dag 2: we rijden door het prachtige Pfalzer Berland via landelijke wegen, waardoor de charme helemaal tot zijn recht komt. Deze leiden je door stille bossen met schitterende vergezichten en langs kastelen en ruïnes die getuigen van de geschiedenis, zeer zeker een uniek landschap met idyllische dorpjes. Na het middagmaal rijden we langs de Deutsche Weinstrasse, het op één na grootste Duitse wijngebied. Het klimaat is er opvallend mild en met veel Gemütlichkeit in de typische wijndorpjes. Een parel is ongetwijfeld Bad Dürkhein waar de grootste wijnfeesten van Duitsland doorgaan.

Dag 3: na het ontbijt rijden we naar Speyer. Deze historische stad met een indrukwekkende verleden heeft een prachtige kathedraal, het grootste romaanse bouwwerk van Europa. Wij bezoeken deze zowel aan de binnen- als buitenkant en indien mogelijk de Crypte waar 4 Duitse keizers en 4 koningen begraven liggen. Daarna kunt u op eigen tempo in de oude stad wandelen met de Altpörtel, het Rathaus uit de late barok en de gezellige Maximilian-Strasse met talrijke terrassen. Daarna rijden we naar het wijndorp Monsheim, in het hart van het Pfälzerwijnland. In een typische boerderij worden we vergast met een lekker middagmaal en bijpassende vier wijnen uit eigen kelders van de familie Kinges-Kessel. In de namiddag rijden we terug naar Ingelheim voor een bezoek aan de Keizerplatz en de Burchtkerk.

Dag 4: vandaag rijden we naar Limburg aan de Lahn. De dom is het meest opvallend gebouw in Limburg an der Lahn en steekt ver boven de stad uit door zijn ligging op de heuvel. Er is ook het middeleeuws rotskasteel, het bisschopshuis en het huis van de zeven zonden … Onze gids vertelt u alles over de rijke geschiedenis van deze mooie stad. Na de begeleide stadswandeling, de groepslunch en nog wat vrije tijd keren we tijdig terug naar Ingelheim.

Dag 5: na een laatste ontbijtbuffet vatten we de terugreis aan. Door een bosrijke streek van de Hünsrüch rijden we naar het middeleeuws stadje Mayen. Dit historische stadje is nog omringd door een goed bewaarde ringmuur. De lavasteenbewerking heeft welvaart gebracht die zich weerspiegelt in de statige herenhuizen. We voorzien de nodige tijd om in dit sfeervolle stadje te wandelen. Door de Vulkaan eifel bereiken we Noroth voor het middagmaal. Via Gerolstein en Prüm bereiken we de autosnelweg richting België. Na een laatste halte bereiken we omstreeks 19u30 Buggenhout.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
woensdag 17 augustus 2022 - 07:00 tem zondag 21 augustus 2022 - 19:30
Waar vindt de activiteit plaats
Duitsland
Lokaal of vertrekplaats
Etienne en Christiane
Hooilaart 57 - Buggenhout
9255 Buggenhout

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€685.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 695.00
Deelnameinformatie

Prijzen nog onder voorbehoud.

Prijs per persoon: € 685 voor leden Pasar; € 695 voor niet leden Pasar; toeslag éénpersoonskamer € 120.

Inbegrepen:  vol pension, drinkgeld chauffeur en gids, alle uitstappen, 5 middaglunches.

Niet inbegrepen: Annulatie- en reisbijstandsverzekering (€ 30 per persoon voor vijf dagen); drank bij het middag- en avondeten.

Voorschot: € 200 per persoon + € 30 per persoon indien je een verzekering neemt.

Graag storten vóór 20 maart 2022 op nr. IBAN. BE02 8333 6577 4940 van Pasar Buggenhout Hooilaart, 57, Met vermelding: reis Pfälzer Bergland Duitsland, Lidnummer Pasar en aantal personen.

Contactpersoon

Contactpersoon
Etienne Hermans
etienne.hermans@telenet.be
052/33.37.73
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!