Mons, stad met vele gezichten..

Mons ,stad met vele gezichten: rode burcht in de asgrauwe Borinage, joelende drakendoders na een devote processie, heroplevend na talloze belegeringen en economische terugval.
In Bergen kan je gratis parkeren op de ‘Place Nervienne’.

Deelnemers verwachten we te 09:30 in Brasserie “Les Arcades”, Rue de Bertaimont 55. Na het ochtenddrankje, om wakker te worden, starten we onze wandeling. De eerste 3 km, langs de Minderbroederskerk, het oude slachthuis, verkenning Grote Markt met het laatgotische stadhuis, gevolgd door het bezoek aan het museum van de Doudou, verloopt voor het middagmaal. Na een lichte maaltijd in “L’Orpheo”, verkennen we verder Mons met zijn smalle steegjes en vergeten pleinen, zijn uniek barokke belfort en bewonderen de indrukwekkende Waldetrudiskerk (patroonheilige van de stad). Langs het parcours zijn er hellingen, kasseien en trappen.

We keren terug naar de parking en als de tijd het nog toelaat, rijden we naar Le Grand-Hornu, een historisch mijnbouwcomplex, representatief voor de industriële revolutie ( Unesco werelderfgoed).

Deelname in de kosten = 6,00€/persoon voor het museumbezoek. Graag inschrijven uiterlijk op 20 augustus door storting op rekening van PASAR Hoboken BE66 0688 9181 9643 met vermelding van Mons en uw naam/namen.

Hopelijk zijn we weer met meer dan 10 deelnemers.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 2 september 2018 - 09:30
Praktische info

Deelname in de kosten = 6,00€/persoon voor het museumbezoek.

Graag inschrijven uiterlijk op 20 augustus door storting op rekening van PASAR Hoboken BE66 0688 9181 9643 met vermelding van Mons en uw naam/namen.

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Henegouwen
Lokaal of vertrekplaats
Brasserie Les Arcades
rue de Bertaimont 55
7000 Mons

Deelname-informatie

Deelnemers
5 - 20
Deelnameprijs leden
€6.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 6.00
Deelnameinformatie

Deelname in de kosten = 6,00€/persoon voor het museumbezoek.

Graag inschrijven uiterlijk op 20 augustus door storting op rekening van PASAR Hoboken BE66 0688 9181 9643 met vermelding van Mons en uw naam/namen.

Contactpersoon

Contactpersoon
John vander Linden
john.vander.linden@skynet.be
0473 789 083
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!