OP ZOEK NAAR PARELS IN DE VALLEI VAN DE DORDOGNE

Er zijn nog enkele plaatsen vrij, haast u!

Pasar Deinze op ontdekking in de Périgord Noir en de Dordogne met verblijf in Terrasson-la-Villedieu

Zes dagen toeren in regio met imposante kastelen, grotten, gastronomie, valleien, heuvels en pittoreske dorpjes, verborgen in een schilderachtige en natuurrijke omgeving en met de prehistorie nooit veraf

Voor onze jaarlijk! se vakantiereis trekken we dit jaar zes dagen naar de regio Périgord en Dordogne. De Périgord valt samen met het departement Dordogne, al gebruiken de inwoners vooral de oude naam en noemen zichzelf 'Perigourdins'. Het is op twee na het grootste departement van Frankrijk. Vandaar dat deze landstreek in twee delen is opgesplitst: de Haut-Périgord en de Bas-Périgord. Deze landstreken worden aangeduid met kleuren. Zo spreekt men van de Périgord Noir (zwart), de Périgord Vert (groen), de Périgord Blanc (wit) en de Périgord Pourpre (paars).

Wij verblijven in Terrasson-la-Villedieu, midden de Périgord Bas en Noir, gelegen op beide oevers van de rivier de Vézère. Twee oude bruggen onderhouden de verbindingen tussen het dorpsdeel Terrasson en het dorpsdeel la Villedieu. Terrasson heeft een aantal oude wijken die tegen een helling op de linkeroever van de rivier zijn opgebo! uwd. Het is een bedrijvig plaatsje en een belangrijk centrum voor de handel in truffels en walnoten.

Ons hotelcomplex Le Moulin Rouge*** is rustig gelegen, even buiten het stadje en beschikt over een buitenzwembad. Alle kamers zijn op het gelijkvloers en zijn uitgerust met alle comfort zoals airco, badkamer, toilet, gratis wifi, brandkastje en satelliet-tv. Iedere avond krijgen we een viergangerdiner aangeboden overgoten met regionale AOC-wijn uit Bergerac. 's Middags proeven we op onze uitstappen van streekgerechten, eveneens vergezeld van een lekker wijntje.

Voor deze zesdaagse reis kozen we eens te meer voor de formule all-in, zodat je de geldbeugel nauwelijks hoeft boven te halen. Zelfs de wijn 's middags en 's avonds tijdens het verblijf is inbegrepen.

 

PROGRAMMA

 

DINSDAG 25 SEPTEMBER 2018

 

04.15 uur: (stipt) afreis aan garage De Globetrotter in de Clémence Dosschestraat 50. Bij problemen bel 0475 63 43 04. Uw wagen kan hier in de overdekte garage worden achtergelaten. We rijden via Kortrijk naar Lille richting Parijs.

05.45 uur: koffiestop langs autostrade Lille-Paris.

06.30 uur: verder via Parijs, Orléans en Vierzon met onderweg tweede korte stop en later gelegenheid tot vrij middagmaal in de buurt van Châteauroux. We vervolgen onze weg via Limoges tot in Brive. Daarna richting Périgueux.
Tussenin ligt onze verblijfplaats Terrasson-la-Villedieu.

17.30 uur: aankomst aan ons hotel Le Moulin Rouge***. Innemen van kamers gevolgd door welkomdrink.

19.00 uur: viergangendiner 'Menu Plaisir' met wijn en koffie inbegrepen.

 

WOENSDAG 26 SEPTEMBER 2018

 

07.00 - 09.00 uur: ontbijtbuffet.

09.15 uur: begeleid bezoek aan Terrasson-la-Villedieu met zijn oude brug met stroombrekers uit de 12de eeuw. Prachtige uitzichten van in de bovenstad over de omgeving.

11.00 uur: bezoek aan de Jardins de l'Imaginaire. In de tuinen gaan we op jacht naar de 'elfen'.

12.00 uur: terug naar ons hotel. Middagmaal met streekspecialiteiten en wijn inbegrepen in het restaurant van het hotel.

13.30 uur: we reizen af en bezoeken de met zeer moderne technieken gecreëerde kopiegrotten Lascaux IV, uniek in de wereld en op de Unesco-werelderfgoedlijst. A! lle toegangen zijn eenvoudig en zonder problemen te bereiken.

16.30 uur: op onze terugweg houden we halt bij de Moulin de Maneyrol. Daar wordt op artisanale manier notenolie geproduceerd.

19.00 uur: viergangenkeuzediner 'Menu Plaisir' met wijn (Bergerac) inbegrepen. Daarna vrij.

 

DONDERDAG 27 SEPTEMBER 2018:

 

07.00-09.00 uur: ontbijtbuffet.

09.00 uur: afreis via Beynac naar het Château des Milandes en begeleid bezoek. Het kasteel werd beroemd nadat de Amerikaanse actrice Josephine Baker het kocht om er haar geadopteerde kinderen in onder te brengen. Rond haar figuur is een museum uitgebouwd. Rondom het kasteel ligt een 7 ha groot park. Op de binnenkoer ! zien we de africhting van roofvogels.

12.00 uur: middagmaal met streekspecialiteiten en wijn in het restaurant van het kasteel.

14.00 uur: we bezoeken het vestingstadje Domme en maken daarvoor gebruik van het toeristentreintje.

16.00 uur: we dalen af naar La Roque-Gageac aan de oever van de Dordogne en verscholen onder een enorme rotswand. We schepen daar in op een 'gabarre' en maken een prachtige boottocht van een uurtje.

17.00 uur: vrije tijd in La Roque-Gageac.

19.00 uur: viergangenkeuzediner in het restaurant van het hotel 'Menu Plaisir' metr wijn inbegrepen.

 

VRIJDAG 28 SEPTEMBER 2018:

 

07.00-09.00 uur: on! tbijtbuffet

09.00 uur: afreis waarna begeleid bezoek aan het Château de Hautefort. Het 17de eeuwse kasteel is sinds 1929 eigendom van de familie De Bastard. Het biedt een trotse aanblik en doet eerder denken aan de koninklijke kastelen van het Loire-dal dan aan de middeleeuwse burchten van de Périgord.

12.00 uur: middagmaal met streekspecialiteiten in de buurt van het kasteel, wijn inbegrepen.

14.00 uur: bezoek aan 'La Truffière des Mérigots'. We trekken met de boer de bossen in op zoek naar het 'zwarte goud' of de truffel. Hij laat tijdens een demonstratie zien hoe een hond de truffel kan ontdekken. We sluiten af met een degustatie van die culinaire lekkernij.

19.00 uur: viergangenkeuzemenu 'Menu Plaisir', wijn en koffie inbegrepen in ! het restaurant van het hotel.

 

ZATERDAG 29 SEPTEMBER 2018:

 

07.00-08.30 uur: ontbijtbuffet.

08.30 uur: afreis naar het prachtige stadje Sarlat la Canéda. We brengen een geleid bezoek aan deze culturele en historische parel van de Dordogne. Daarna vrije tijd. Op zaterdag is er een uitgebreide streekproductenmarkt.

12.00 uur: middagmaal met streekspecialiteiten en wijn in een restaurant in Sarlat.

14.00 uur: afreis en bezoek aan het door monumentenzorg geklasseerde kasteel van Beynac. Het stadje aan de Dordogne wordt omschreven als één van de 100 mooiste dorpen van Frankrijk.

16.00 uur: we besluiten onze vakantie met een be! zoek aan een ganzenboerderij. Vanzelfsprekend kunnen we proeven van de lekkere eendenpastei.

19.00 uur: in het restaurant genieten we op onze laatste avond van een gastronomisch afscheidsdiner met wijn inbegrepen.

 

ZONDAG 30 SEPTEMBER 2018:

 

07.00-08.30 uur: ontbijtbuffet en laden valiezen.

08.30 uur: afreis en laatste stop in Oradour. Vrij bezoek aan dit dorp dat er nog bij ligt na de verwoesting aangericht door de Duitsers op 10 mei 1944. Het hele dorp werd platgebrand en honderden burgers kwamen om het leven.

10.00 uur: einde bezoek. We keren terug langs de autostrade naar Vierzon, Orleans, Parijs en Lille naar Deinze. Onderweg genieten we van een laatste middagmaal in een goed restaurant in de omgeving van Châteauroux.

22.00 uur: terug in Deinze en afscheid.

 

 

 

 

.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
dinsdag 25 september 2018 - 04:15 tem zondag 30 september 2018 - 22:00
Praktische info

Inschrijven kan op ZONDAG 24 JUNI 2018 vanaf 10 uur stipt op het nummer 09 386 45 98.

 

Waar vindt de activiteit plaats
Frankrijk
Lokaal of vertrekplaats
Garage De Globetrotter
Clémence Dosschestraat 50
9800 Deinze

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€750.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 780.00
Deelnameinformatie

Wij bieden u deze unieke zesdaagse reis aan voor de uitzonderlijke Pasarprijs van 750 euro per persoon (op basis van 30 ingeschrevenen) en 720 euro per persoon (op basis van 40 inschrijvingen). Niet-leden betalen 30 euro per persoon meer op de vermelde prijzen.

Er is maar één singlekamer ter beschikking: de meerkosten hiervoor bedragen 75 euro voor de 5 nachten.

Na telefonische bevestiging dient een voorschot van 200 euro per persoon betaald te worden voor leden en van 250 euro per persoon voor niet-leden. Dit kan worden overgeschreven op rekening: BE62 2857 0042 0861 van John De Vlieger met vermelding Pasar Deinze Dordogne 2018

 

NIET INBEGREPEN: annuleringsverzekering, reisverzekering en middagmaal eerste dag en drank middagmaal laatste dag.

WEL INBEGREPEN: de reis per autocar + drinkgeld chauffeur, het verblijf en alle speciale avondmalen en gastronomisch diner op de laatste avond met streekwijn zoals beschreven in het programma, alle toegangen tot kastelen en grotten, de boottocht op de Dordogne, het toeristentreintje in Domme, de degustaties op de boerderijen, de gidsen ter plaatse, de wijnen aan tafel zowel 's middags als 's avonds, de middagmalen met streekgerechten op de uitstappen en het middagmaal op de laatste dag.

 

Contactpersoon

Contactpersoon
De Vlieger John

08 386 45 98
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!