Pasar bezoekt Maastricht, maar wel anders

Vooreerst worden we verwacht in eetcafé Minckelers voor een koffie of thee met een lekker stuk Limburgse vlaai. Minckelers bevindt zich in één van de oudste panden van de stad.

Een professionele gids komt ons vervolgens oppikken voor een leuke wandeling door het pittoreske en historische centrum. Aan de hand van boeiende verhalen en humoristische anekdotes wordt de geschiedenis van Maastricht verteld, van Romeinse nederzetting tot belangrijke garnizoen- en vroege industriestad.

Deze wandeling eindigt op het Vrijthof waar in D’n Ingel ons een niet te versmaden 3 gangen menu wordt geserveerd.

Na het middagmaal gaan we terug naar de bus, die ons naar Fort St. Pieter en Grotten Noord brengt.

Hier wacht ons opnieuw een gids die ons mee op avontuur neemt door de grotten. Even zonder licht, geluid, geur en tijdsbesef loodst hij ons veilig door een labyrint van ooit meer dan 20.000 gangen door de mens uitgegraven om mergel als grondstof te winnen. Op de wanden duiken namen en tekeningen in houtskool op van mensen die hier honderden jaren geleden werkten. Ook zullen we ontdekken dat deze ondergrondse een hele geschiedenis herbergt. De rondleiding duurt ongeveer een uur en nadien maken we nog een kleine gezellige wandeling  op de Pietersberg met halverwege een pauze op het “Buitengoed Slavante”

Vanop het terras heb je hier een mooi uitzicht op het Maasdal. Na de pauze keren we dan via het kerkje van St. Pieter terug naar parking Grotten Noord waar de bus ons oppikt. In de nabijheid van deze parking zijn er nog twee gelegenheden waar we eventueel nog een afsluiter kunnen nuttigen.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 8 september 2019 - 08:15
Praktische info

De autocar vertrekt uiterlijk om 8,15h op het Boudewijnplein, aan de glasbollen

goede stapschoenen zijn voldoende tenzij bij echt regenweer, dan best wandelschoenen. Voorzie wel een warme jas of trui, in de grotten heerst er constant een temperatuur van 11 graden.

 

 

Waar vindt de activiteit plaats
Nederland
Lokaal of vertrekplaats
glasbollen
Boudewijnplein 1
3550 Heusden-Zolder

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€56.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 61.00
Deelnameinformatie

Prijs inclusief transport per autocar, een koffie/thee met lekker stukje vlaai, gidsen en inkomgelden, Een heerlijk 3 gangen diner, verzekering lichamelijke ongevallen en fooi buschauffeur. Je kan inschrijven door het verschuldigde bedrag ten laatste op 18 augustus te storten op het rekeningnummer van Pasar BE14 7845 8006 5783. Bij annulering na 21 augustus lopen de kosten op tot 100%. Vermeld tevens je menukeuze voor het diner. Indien er geen vermelding is opgegeven krijg je automatisch het standaardmenu (HD)

Voor de menukeuze gaan we een lettercode gebruiken. Gebruik deze in je omschrijving bij de betaling. Voorgerecht: Salade Ingel: heerlijke salade met krokant gebakken spekjes, uitjes, champignons en balsamico dressing. Voor iedereen hetzelfde. Dus niet te vermelden. Hoofdgerecht: Ofwel: Limburgse hoenderfilet met tapenade van truffel geserveerd met een gevogelte jus, friet en salade. Gebruik hiervoor de letter H in je omschrijving. Ofwel: Filet van Noorse Zalm uit de oven met witte wijn en venkelsaus, friet en salade. Gebruik hiervoor de letter Z in je omschrijving. Dessert: Ofwel: Crêpe Suzette, warme crêpe met bolletje ijs en sinaasappelsaus en slagroom Gebruik hiervoor de letter C Ofwel: Dame Blanche, met gekarameliseerde amandelen. Gebruik hiervoor de letter D

Contactpersonen

Contactpersoon
Stefaan Bervoets
pasarheusden@gmail.com
0494/823883
Georganiseerd door

 

 

Extra contactpersonen
Contactpersoon:
Eric Heyligen
pasarheusden@gmail.com
0475/520499

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!