Project Sint-Pietersstation

Wat is Project Gent Sint-Pieters

 

Het station Gent-Sint-Pieters is gebouwd aan de vooravond van de Wereldtentoonstelling van 1913. Het werd de motor voor de ontwikkeling van een heel nieuw stadsdeel. Ongeveer een eeuw later staan we voor een operatie van dezelfde omvang: het station en zijn omgeving aanpassen aan de behoeften van de 21ste eeuw.

 

In het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen, het wettelijk kader dat aangeeft hoe de diverse overheden moeten omgaan met onze schaarse ruimte met het oog op kwaliteit, wordt de stationsomgeving omschreven als een "gemengde ontwikkelingspool voor wonen en werken". Daarmee wordt het Project Gent Sint-Pieters voor de Stad Gent een van de belangrijkste strategische realisaties tijdens de komende twintig jaar.

De uitdaging aan het begin van deze eeuw is zorgen voor een vlotte, leefbare en aangename omgeving. De geplande aanpassingen zullen de diverse vormen van privé- en openbaar vervoer dan ook veel beter op elkaar afstemmen.

De vlotte verbindingen moeten er bovendien voor zorgen dat meer mensen gebruik gaan maken van het openbaar vervoer. Vanuit ecologisch oogpunt duidelijk een meerwaarde.

Ten derde krijgt de omgeving van het station een hoogwaardige invulling. Gedaan dus met braakliggende of niet ten volle gebruikte terreinen. In de plaats komt kwaliteitsvolle nieuwbouw voor wonen, werken en vrijetijdsbesteding.

Ten slotte zorgen een aantal vakkundige ingrepen voor een rechtstreekse groene as tussen het Citadelpark en de Blaarmeersen, twee groene longen in de stad.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
dinsdag 20 maart 2018 - 13:30
Praktische info

We verzamelen om 13u15 onder de luifel aan de ingang van het station Gent Sint-Pieters zodat het gegidst bezoek stipt om 13u30 kan aanvatten.

Inschrijven is noodzakelijk uiterlijk voor 15 maart 2018 bij Marnix en Marleen Bobelyn-Boonaert, Nieuwstraat 13, 9920 Lovendegem, telefoon : 09 372 65 86

We sluiten na het bezoek af met een consumptie in een brasserie in de buurt inbegrepen in de deelnameprijs.

 

Waar vindt de activiteit plaats
België

Deelname-informatie

Deelnemers
15 - 25
Deelnameprijs leden
€6.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 8.00
Deelnameinformatie

Betaling ENKEL via overschrijving op rekeningnummer (IBAN) BE09 8904 1402 7757 BIC begunstigde ; VDSPBE91

Contactpersoon

Contactpersoon
Marleen Boonaert
Marleen.Boonaert@skynet.be
093726586
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!