Reis naar Sicilië =VOLZET! GEANNULEERD WEGENS CORONAVIRUS(Geannuleerd)

Dag 1  We bezoeken als eerst de stad Noto, één van de belangrijkste baroksteden van Italië. Vrije lunch in Noto waarna vertrek naar Syracuse. Bezoek aan het archeologisch park van Syracuse. Het Griekse theater biedt plaats aan 15.000 man. Avondmaal en overnachting in Hotel Panorama 4****  www.hotelpanoramasiracusa.itt

Dag 2 Het eiland Ortigia is hét historische centrum van Syracuse met een schitterende Jugendstilfontein. Na de vrije lunch vertrekken we naar de Etna, de grootste vulkaan van Europa en hét symbool van Sicilië. Facultatieve lunch boven op de Etna. Naar het Hotel Nettuno in Catania 4* voor  avondmaal en de overnachting. https://www.hotel-nettuno.it/

Dag 3 Het pittoreske stadje ligt op een hoge rots boven de zee. Het antieke Teatro Greco-Romano in Taormina wordt nog steeds voor voorstellingen en concerten gebruikt. Vrije lunch waarna de bus ons tot in Castelmola brengt. Van hieruit heb je werkelijk een fantastisch uitzicht op de zee en de Etna. Avondmaal en overnachting in Hotel Nettuno 4****.

Dag 4 Bezoek aan de wereldberoemde, en indrukwekkende, romeinse Villa del Casale vanwege de mozaïek vloeren nabij Piazza Armerina. Lunch in Ristorante Mosaici (inbegrepen) waarna vertrek naar Agrigento, naar de Valle dei Templi. Avondmaal en overnachting in het Hotel Colleverde Park 4****  https://www.colleverdehotel.it/it/

Dag 5 Na het ontbijt vertrekken we naar Palermo, een unieke stad met een beetje 'Arabische', sfeer, een rit van ± 2u30’. We maken een stadswandeling en bezoeken de mooie markten. De lunch is inbegrepen. Bezoek aan het Noormannenpaleis “Palazzo dei Normanni” en de Monte Pellegrino. Boven op de Monte Pellegrino een prachtig zicht op de stad Palermo. Avondmaal en overnachting in hotel Sao Paolo Palace 4**** in Palermo  http://www.sanpaolopalace.it/

Dag 6 Erice is een mooi stadje bijna recht boven zee gelegen op een hoogte van 751m. Facultatieve lunch in Erice, bezoek aan o.a. de Dorische tempel van Segesta met 36 Dorische zuilen en is 61 meter lang. Vertrek naar de kathedraal van Monreale, ook wel het Siciliaanse wereldwonder genoemd. Daarna naar de Cattedrale Santa Maria Nuova. Naast de kerk ligt een klooster met als mooiste onderdeel de zuilengang, met 228 zeer mooi versierde zuilen. Avondmaal en overnachting in Hotel Sao Paolo Palace.

Dag 7 Vertrek naar Catania met onderweg bezoek aan Cefalu en Enna. Cefalù was het decor voor scènes in de film Cinema Paradiso. Dwaal door de smalle straatjes. Facultatieve lunch. Dan bezoek aan het bergstadje Enna, met het mooiste uitzicht over het "Belvédère" van Sicilië, door alle bewoners van Sicilië altijd als hét centrum en hoofdstad van het eiland beschouwd. Verder naar Catania voor onze terugvlucht naar België.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 6 september 2020 - 00:00 tem zaterdag 12 september 2020 - 00:00
Waar vindt de activiteit plaats
Buitenland

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€995.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 1025.00
Deelnameinformatie

Toeslag single: € 150

Inbegrepen: transfer naar Zaventem en terug. Vluchten met Brussels Airlines naar Catania, heen en terug. Bagage 23kg plus handbagage 12kg p.p.

BTW en luchthaventaksen, 6 x half pension, lunch in Piazza Armerina, lunch in Palermo. Water en wijn inbegrepen bij de avondmaaltijden.

Nederlandstalige gids gedurende gans de reis.

Niet inbegrepen: overige maaltijden, de inkomgelden (± € 60 p.p.), fooi aan de Italiaanse buschauffeur, annulatie- en reisverzekering.

Voorschot: € 300 te betalen binnen 5 dagen na inschrijving

Contactpersoon

Contactpersoon
Piet Claassen
pietclaassen@telenet.be
0497/94 55 19
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!