Rondvaart door de Biesbosch naar Dordrecht op zaterdag 30 juni 2018

De pracht van water dat krinkelt doorheen de stad. Daar is het Nederlandse Dordrecht een knap staaltje van! Volledig omringd en tot in het centrum doorkruist door rivieren spettert deze stad haar charme in het rond. Net ten zuiden van de stad komt deze schoonheid tot een hoogtepunt in het Nationaal Park De Biesbosch. Noem dit gerust een van de uniekste plekken in Europa, want de Biesbosch is een van de enige zoetwatergetijdengebieden van ons hele continent. Dit verklapt meteen dat de meest bijzondere bewoners opduiken rond de meanderende stroompjes, grillige kreekjes en in de uitgestrekte wilgenbossen. Je spot er reigers, ganzen en steltlopers. En met enig geluk, vang je zelfs een glimp op van de bekendste bewoner van het park, de bever!

Om deze waterpracht ten volle te beleven is er slechts één manier en dat is door er midden in te duiken! Geen nood.. laat dat zwempak maar voor wat het is, we hebben het over een deluxe rondvaart te midden van het Nationaal Park De Biesbosch met Dordrecht als aanmeerpunt.

De bus vertrekt om 7u15 aan de OLV ter noodt kerk van Merchtem, richting het Nationaal Park De Biesbosch. Daar ligt het comfortabele schip ons op te wachten. De kapitein en meteen ook onze gids aan boord, heet ons welkom met een lekkere kop koffie of thee met gebak, waarna de vaartocht aanvangt. We glijden dwars door de Biesbosch heen met al haar schoonheid rondom. Om 12 u wordt de scheepslunch opgediend. Deze bestaat uit soep, brood, krentenbrood, cake en kruidkoek, vleesbeleg, kaas, paté, warme snacks, vlees-, kip-, kerrie- en eiersalade, zoet beleg, koffie, thee en melk. Gesterkt door deze stevige lunch is het tijd om onze benen te strekken wanneer het schip rond 13u aanmeert in Dordrecht. Ook wel met recht de oudste stad van Holland genoemd. De duizenden monumenten zijn nog steeds bewijs van haar Middeleeuwse roots. Een gids vertelt het ons allemaal tijdens een rondleiding van 90 minuten door de stad. Is deze wandeling wat te veel van het goede? Dan kan je ook kiezen voor één van de vele terrasjes in de buurt van de aanlegsteiger of voor de bar op het schip zelf. Deze is de hele dag open. Om 14u30 nestelen we ons allen terug op het schip en genieten we nog twee mooie uren van het spectaculaire Hollands Diep en de rivieren de Maas en de Amer, terugvarend naar ons vertrekpunt. Tot slot verpozen we nog even aan de wal en is het dan weer de bus op voor de terugreis naar Merchtem. Verwachte aankomst is voorzien omstreeks 19u.

 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 30 juni 2018 - 07:15 tem 19:00
Praktische info

Wil jij deze unieke waterpartij niet missen? Schrijf dan vóór 8 juni 2018 in en bus onderstaand strookje bij Guido en Francien, Dendermondestraat 52, 1785 Merchtem of mail je inschrijving naar pasar1785merchtem@gmail.com. Voer bij inschrijving ook de overschrijving uit van €58 voor leden en €62 voor niet-leden op het rekeningnummer BE35-7995 1659 6437 van Pasar Merchtem, met vermelding “Biesbosch plus naam en aantal personen”. Deze prijs omvat busreis, boottocht, koffie bij aankomst, scheepslunch, begeleide rondleiding in Dordrecht en verzekering. De stortingsdatum geldt als inschrijvingsdatum! Voor vragen kan je terecht op 052 37 23 92 of 0476 46 94 38.

Deelnamestrook Rondvaart door de Biesbosch naar Dordrecht – zaterdag 30 juni 2018
 

Naam: ........................................................................…………..Lid Pasar: Neen/Ja  Lidnummer……………….……………................  Adres: ................................................................................................................….. Tel.nr:........................................……………. E-mail: .............................................................................. Ja! Ik ga graag mee en schrijf in met:            ..... leden     x 58 euro    ..... niet-led x 62

Waar vindt de activiteit plaats
Nederland
Lokaal of vertrekplaats
OLV ter Noodt kerk
Kerkstraat
1785 Merchtem

Deelname-informatie

Deelnemers
10 - 50
Deelnameprijs leden
€58.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 62.00

Contactpersoon

Contactpersoon
Guido en Francien Peeters - Verelst
pasar1785merchtem@gmail.com
052 37 23 92 of 0476 46 94 38.
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!