St Bernardusabdij Bornem

De abdij van Bornem werd in 1603 gesticht als Klooster van het Heilig Kruis.  De oorspronkelijke gebouwen werden vanaf 1769 afgebroken en datzelfde jaar begon men aan de bouw van de huidige abdij.
In 1998 werd de site geklasseerd als beschermd monument, en werd een bruisend centrum waar geschiedenis, cultuur en natuurrecreatie met elkaar in dialoog treden.
Wij krijgen een rondleiding door de typische lokalen zoals de abdij-refter, de kapittelzaal, de Thomaskapel of het aparte koorgestoelte.  Nadien kan je (op eigen kosten) genieten van een kopje koffie of thee of een lekkere Bornem tripel.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 17 maart 2024 - 13:45
Praktische info

Vooraf inschrijven bij de contactpersoon is verplicht.

Bereikbaarheid
Met de auto: Je kan gratis parkeren op Parking Kloosterstraat aan de voorzijde van de abdij.  Staat deze parking vol?  Rijd dan richting de gemeentelijke parkeertoren in de Achterweidestraat of een andere randparking aan CC Ter Dilft of Sportcentrum Breeven.  Hier kan je ook gratis parkeren en alle parkings liggen op slechts 600 meter van de abdij.

Openbaar vervoer: Het station van Bornem ligt op 1,3 km van de abdij.  Je kan dus stappen naar de site of je neemt bus 252 aan de halte ‘Bornem Station’ en stapt af bij de halte ‘CC ter Dilft’.  Hierna wandel je nog een kleine 500 meter tot aan de abdij.

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Antwerpen
Lokaal of vertrekplaats
Sint-Bernardusabdij
Kloosterstraat 71
2880 Bornem

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€9.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 11.00

Contactpersoon

Contactpersoon
Liliane Jansegers
liliane.jansegers@outlook.be
0478 581 523
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!